چکیده
زمینه و هدف: در تعدادی از مطالعات گذشته بر نقش تغذیه در ابتلا به پرفشاری خون بارداری اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه دریافت انرژی و مواد مغذی دریافتی در زنان مبتلا به پرفشاری خون بارداری با زنان باردار سالم بود.
مواد و روشها: بررسی حاضر یک مطالعه مورد شاهدی بود که بر روی 113 فرد مبتلا به پرفشاری خون بارداری و 150 فرد باردار سالم در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران در سالهای90-1389 انجام گرفت. پرسشنامه عمومی برای کلیه افراد تکمیل گردید و از پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی برای بررسی رژیم غذایی افراد استفاده شد. برای مقایسه متغیرهای کیفی و متغیرهای کمی به ترتیب از آزمون مجذور کای و t مستقل استفاده گردید. در انتها آزمون رگرسیون لجستیک جهت بررسی ارتباط دریافت انرژی و مواد مغذی با ابتلا به پرفشاری خون بارداری مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش دریافت انرژی (59/1-19/1 : CI 95% 38/1= OR )، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (71/1-06/1 : CI 95% 35/1= OR ) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (64/1-01/1 : CI %95 28/1= OR ) و کاهش دریافت ویتامین C (94/0-82/0 : CI %95 88/0= OR )، پتاسیم (71/0-29/0 : CI 95% 45/0= OR ) و منیزیم (84/0-49/0 : CI %95 64/0= OR ) خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری افزایش مییابد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه فوق نشان میدهد که افزایش در دریافت انرژی، اسیدهای چرب تک غیراشباع و اسیدهای چرب چند غیراشباع و کاهش در دریافت ویتامین C ، پتاسیم و منیزیم باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری میشود.
واژههای کلیدی: پرفشاری خون بارداری، وضعیت تغذیه، زنان
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |