gte vml 1]>
زمینه و هدف: امروزه افزایش استفاده از آنتیبیوتیکها و یا عدم رعایت دوز توصیه شده توسط بیماران، منجر به گسترش مقاومت باکتریایی به آنتیبیوتیکها گردیده است. این امر منجر به افزایش تمایل به استفاده از ترکیبات جدید آنتیمیکروبی مؤثرتر و بدون سمیت،
همچون گیاهان دارویی شده است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی
عصارههای آبی و اتانولی برگ کرفس کوهی در برخی از باکتریهای بیماریزا میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، فعالیت ضدباکتریایی عصارههای آبی و اتانولی برگ گیاه کرفس
کوهی با استفاده از روش تمام ظرف و
روش انتشار در آگار به کمک دیسک بررسی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration MIC)
و حداقل غلظت کشندگی(Minimum Bactericidal Concentration MBC) نیز به روش رقت
لولهای تعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه
(One-way ANOVA)انجام شد.
یافتهها: MIC عصارههای آبی و اتانولی برای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس
پیوژنز به ترتیب 32 و 16 میلیگرم بر میلیلیتر و برای
سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 64
و 32 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
همچنین، MBC عصارههای آبی و اتانولی نیز در خصوص استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس
پیوژنز به ترتیب 64 و 32 میلیگرم بر میلیلیتر و برای سودوموناس
آئروژینوزا به
ترتیب برابر 128و 64 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج آنالیز واریانس یک طرفه نیز
نشان داد با افزایش غلظت عصارههای آبی و اتانولی، قطر هاله بازدارندگی به طور معنیداری افزایش مییابد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد
عصاره اتانولی برگ کرفس کوهی در مقایسه با عصاره آبی در شرایط آزمایشگاهی اثر
بازدارندگی بیشتری بر سویههای مورد مطالعه دارد.
واژههای کلیدی: اثر ضدباکتریایی، عصارههای آبی
و اتانولی، کرفس کوهی
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |