جلد 14، شماره 8 - ( 8-1394 )                   جلد 14 شماره 8 صفحات 631-642 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Majdi H, Gheibi L, Soltani T. Evaluation of Physicochemical and Microbial Quality of Drinking Water of Villages in Takab Town in West Azerbaijan in 2013. JRUMS. 2015; 14 (8) :631-642
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2611-fa.html
مجدی حسین، غیبی لیلا، سلطانی طاهره. بررسی کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب شرب روستاهای شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی در سال 1392. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1394; 14 (8) :631-642

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2611-fa.html


کارشناس ارشد وزارت نیرو
چکیده:   (1854 مشاهده)

AWT IMAGEچکیده

زمینه و هدف: ویژگی‌های میکروبی، فیزیکو شیمیایی آب آشامیدنی بر حسب نوع و مقدار، مبنای قضاوت درباره قابل شرب بودن و تأثیرگذاری هر کدام از اجزا فوق بر بهبود کیفیت، افزایش مقبولیت و یا تهدید سلامت مصرف کننده آن می­باشد. هدف این تحقیق بررسی پارامترهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب شرب روستاهای شهرستان تکاب و مقایسه آن با استاندارد ملی و جهانی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی به منظور پایش کیفی منابع آب انجام شد که 17290 نمونه جهت کلرسنجی، 1055 نمونه برای آنالیز میکروبی و 87 نمونه جهت آنالیز شیمیایی و بررسی عناصر موجود در آب تهیه و نتیجه با استانداردهای موجود مقایسه گردید. در نهایت داده‌ها با آزمون آماری Mann-Whitney U آنالیز گردید.

یافته‌ها: 7/66% کلر آزاد باقیمانده آب در حد استاندارد و 3/33% بالاتر یا پایین‌تر از حد استاندارد قرار داشتند. 3/12% آب روستاها نیز دارای آلودگی کلیفرمی بودند. میانگین سختی کل 2/110AWT IMAGE4/247 بود. در 100% نمونه‌ها یون سولفات در حد حداکثر مجاز و در 9/98% در حد مطلوب، یون منیزیم در 100% نمونه‌ها در حد حداکثر مجاز و 1/85% در حد مطلوب و در 3/10% نمونه‌ها یون فلوراید در حد مجاز و 7/89% کمتر از حد مجاز بود و سایر یون‌ها نیز همگی در حد حداکثر مجاز و مطلوب قرار داشتند.

نتیجه‌گیری: کیفیت میکروبی آب شرب روستاهای مورد بررسی تقریباً در محدوده استاندارد ملی آب قرار دارد. از نظر کیفیت شیمیایی نیز میزان سختی آب در برخی روستاها بالاتر از حد مطلوب و میزان یون فلوراید در اکثر روستاها کمتر از حد استاندارد قرار داشت.

واژه‌های کلیدی:کیفیت میکروبی، کیفیت فیزیکوشیمیایی، آب شرب

متن کامل [PDF 222 kb]   (918 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (299 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb