جلد 14، شماره 10 - ( 10-1394 )                   جلد 14 شماره 10 صفحات 895-902 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Balarak D, Joghatayi A, Jafari Modrek M, Ansari H. The Study of Consumed Vegetables Parasitic Infections in Qom City in 2014: A Short Report. JRUMS. 2016; 14 (10) :895-902
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2651-fa.html
بلارک داود، جغتایی علی، جعفری مدرک محمد، انصاری حسین. بررسی آلودگی‌های انگلی سبزی‌های مصرفی شهر قم در سال 1393: یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1394; 14 (10) :895-902

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2651-fa.html


چکیده:   (2619 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری‌های انگلی از مهم‌ترین بیماری‌های عفونی و یکی از مشکلات بهداشتی بسیاری از جوامع می‌باشد. مصرف سبزیجات خام یکی از راه‌های مهم کسب آلودگی انگلی دستگاه گوارش انسان است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر قم می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی در پاییز سال 1393 در شهر قم انجام گرفت. در این بررسی تعداد 840 نمونه از 10 نوع سبزی (تره، ریحان، نعناع، پیازچه، تربچه، جعفری، کاهو، شاهی، ترخون و گشنیز) از 42 مغازه‌ سبزی‌فروشی جمع‌آوری شد. هر یک از نمونه‌ها پس از انجام مراحل شستشو، سانتریفوژ، تهیه رسوب و رنگ‌آمیزی از نظر آلودگی پریاخته‌ای و تک‌یاخته‌ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بصورت آمار توصیفی (میانگین و درصد) گزارش گردید.

یافته‌ها: از 840 نمونه مورد بررسی، در 265 نمونه (55/31%) آلودگی انگلی مشاهده شد که 110 نمونه (51/41%) مربوط به پریاخته‌ها و 155 نمونه (49/58%) مربوط به تک‌یاخته‌ها بود. از نظر نوع سبزی بیشترین آلودگی در تره و جعفری با 48 نمونه مثبت (11/18%) و کمترین آلودگی در کاهو و تربچه به ترتیب با 9 (39/3%) و 7 (65/2%) نمونه مثبت مشاهده شد. بیشترین آلودگی انگلی مربوط به کیست آنتامباکلی با 113 نمونه مثبت (64/42%) و تخم آسکاریس با 59 نمونه مثبت (26/22%) و کمترین آلودگی انگلی در میان سبزیجات مصرفی مربوط به تخم اکسیور با 4 نمونه مثبت (51/1%) بود.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد درصد آلودگی سبزیجات شهر قم در حد متوسط می‌باشد. توصیه می‌شود برای افزایش سطح آگاهی مردم در مورد ضدعفونی کردن مناسب سبزیجات اقدامات لازم انجام گیرد.

واژه‌های کلیدی: سبزی‌ها، انگل‌ها، عفونت انگلی

واژه‌های کلیدی: سبزی‌ها، انگل‌ها، عفونت انگلی
متن کامل [PDF 201 kb]   (1474 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (800 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb