چکیده
زمینه و هدف: امروزه افزایش استفاده بیرویه از آنتیبیوتیکها سبب ایجاد فرم مقاوم باکتریها شده است. لذا یافتن ترکیبات ضد میکروبی فعال زیستی مورد توجه محققان است. هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره اتیلاستاتی جلبک دریایی قرمز (Gelidiella acerosa) بر برخی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، پس از نمونهبرداری، عصاره اتیلاستات جلبک دریایی قرمز در 4 غلظت 10 تا 80 میلیگرم بر میلیلیتر بر روی 3 گونه باکتری گرم مثبت Lactoccocus garviae، Listeria monocytogenes، Staphylococcus aureus و 4 گونه باکتری گرم منفی Escherchia coli، Kelbsiella pneumoniae،Proteus vulgaris،Photobacterium damselae به روش انتشار نفوذی و با اندازهگیری هاله عدم رشد بررسی و نتایج با 2 آنتیبیوتیک استاندارد مقایسه گردید. در این مطالعه آزمون حداقل غلظت بازدارندگی (Minimum Inhibitory Concentration; MIC) به روش رقتهای متوالی انجام شد. جهت مقایسه میانگین بین گروهها از آنالیز واریانس یک طرفه و جهت مقایسه میانگین گروهها از آزمون دانکن (Duncan) استفاده شد.
یافتهها: در این مطالعه، باکتریK. pneumoniae حساسیت بیشتری نسبت به عصاره جلبکی با قطر هاله عدم رشد 33/1±50/12 میلیمتر در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر از خود نشان داد، این مقدار دارای اختلاف معنیدار با آنتیبیوتیک تتراسایکلین و سایر غلظتها بود (05/0p<). اما نسبت به آنتیبیوتیک نئومایسین اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0 p>).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتیلاستاتی جلبک دریایی قرمز در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری بر میکروارگانیسمهای K.pneumoniae،E.coli ، L.garviae و P.damselae دارد.
واژههای کلیدی: اثر ضد باکتریایی، عصاره اتیلاستاتی، جلبک دریایی قرمز
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |