سخن سردبیر
Editorial
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دوره 14، آبان 1394، 630-629
چگونه بخش تقدیر و تشکر یک مقاله را به رشته تحریر درآوریم؟
How to Write the Acknowledgment Section of an Article?
محسن رضائیان[1]
M. Rezaeian
همواره در نگارش یک مقاله علمی، افراد گوناگونی، نقشهای متفاوتی را ایفاء مینمایند. اگر این افراد در ارائه نقش خود، عنوان نویسندگی را حائز نشوند، بر عهده نویسندگان مقاله است که از زحمات آنها در بخش " تقدیر و تشکر" مقاله قدردانی نمایند [1]. به عنوان مثال، اگر فردی سهم اساسی در شکلگیری و طراحی مطالعه، جمعآوری دادهها و یا تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات نداشته و فقط در بخشی از فرایندهای مطالعه، نظیر جمعآوری دادهها نقش داشته، باید در قسمت تقدیر و تشکر مورد قدردانی قرار گیرد. با اینحال، نگارش چنین بخشی از مقاله نیز دارای قواعد و اصول خاص خود میباشد که در این سخن سردبیری به آن خواهیم پرداخت.
امروزه تأکید میشود که برای آنکه از نام چنین افرادی در بخش "تقدیر و تشکر" یاد شود، نویسندگان مقاله حتماً اجازه کتبی آنها را دریافت و به مجله مورد نظرشان، ارسال کنند. نویسندگان همچنین، موظف هستند که از کلیگویی در این بخش خودداری کرده و دقیقاً ذکر نمایند چرا از هر فردی قدردانی مینمایند. بهعبارت دیگر، آنها باید به دقت مشخص کنند که هر فرد دقیقاً چه نقشی در انجام مطالعه داشته است که ضروری است تا از وی قدردانی گردد. مثلاً از اینکه گفته شود "از همکاران بالینی که در انجام این مطالعه همکاری داشتهاند قدردانی میگردد"، خودداری شده و بهجای آن باید دقیقاً اسم این همکاران و نوع همکاری آنها مشخص گردد [2].
همچنین، برخی از صاحبنظران معتقد هستند که از سازمانهایی که بودجه مطالعه را فراهم کردهاند نیز نباید در قسمت "تقدیر و تشکر" نام برد. بلکه باید از چنین سازمانهایی در یک قسمت مجزا و معمولاً در صفحه عنوان (Title page) و نزدیک به وابستگی سازمانی نویسندگان (Author affiliation) قدردانی گردد [3].
References
[1] Rezaeian M. How to Prevent Authorship Dispute. J Rafsenjan Univ Med Sci 2009 8 (2) : 75-78.
[2] Johnson C, Green B. Submitting manuscripts to biomedical journals: Common errors and helpful solutions. J Manipulative Physiol Ther 2009 32(1): 1-12.
[3] Branson RD. Anatomy of a research paper. Respir Care 2004 49: 1222-8.
[1]- استاد گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
تلفن: 31315123-034، دورنگار: 31315123-034، پست الکترونیکی: moeygmr2@yahoo.co.uk
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |