جلد 16، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 16-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Panahi fard M, Mahvi A H, Asgari A, Nazemi S, Moradnia M. A Survey on Drinking Water Quality in Qazvin in 2015. JRUMS 2017; 16 (1) :3-16
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3443-fa.html
پناهی‌فرد مسعود، محوی امیرحسین، عسگری علیرضا، ناظمی سعید، مرادنیا مریم. بررسی کیفی منابع تأمین آب آشامیدنی شهر قزوین در سال 95-1394 . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1396; 16 (1) :3-16

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3443-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (4638 مشاهده)


چکیده

زمینه و هدف: کیفیت مطلوب فیزیکی و شیمیایی آب از نقطه‌نظر مقبولیت آن برای مصرف‌کننده، حفظ سلامتی مصرف‌کننده و نگهداری از سیستم شبکه آب ضروری می‌باشد. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر قزوین بود.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت مقطعی در سال 95-1394 و در طی سه فصل انجام شد. در مجموع 150 نمونه از قسمت‌های مختلف شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر قزوین جمع‌آوری گردید و پارامترهای pH، کدورت، میزان کلر باقی‌مانده، (Electrical Conductivity) EC، (Total Dissolved Solids) TDS، نیترات، سختی کل، قلیائیت و غلظت فلزات سرب، جیوه، کادمیوم و کروم به اندازه‌گیری شد. سنجش فلزات سنگین با استفاده از دستگاه جذب اتمی و سایر پارامترهای مورد مطالعه بر اساس کتاب استاندارد متد انجام گردید. آزمون آماری ANOVA برای مقایسه مقادیر میانگین بین فصول مختلف به کار گرفته شد.

یافته‌ها: میانگین پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در طی سه فصل مطالعه شامل pH، کدورت، میزان کلر آزاد باقی‌مانده، EC،TDS ، نیترات، سختی کل، قلیائیت و غلظت فلزات سرب و کروم به ترتیب 47/7، (NTU) 05/0±28/0، 24/0±42/0 (میلی‌گرم بر لیتر)، 99/48±46/623 (میکروزیمنس بر سانتی‌متر)، 92/49±52/499 (میلی‌گرم بر لیتر)، 73/4±65/42 (میلی‌گرم بر لیتر)، 41/1±33/148 (میلی‌گرم بر لیتر کربنات کلسیم)، 67/5±23/222 (میلی‌گرم بر لیتر کربنات کلسیم)، 002/0±008/0 (میلی‌گرم بر لیتر)، 002/0±031/0 (میلی‌گرم بر لیتر) بودند. میزان جیوه و کادمیوم در کل نمونه‌ها بسیار ناچیز بود.

نتیجه‌گیری: مطابق نتایج به‌دست‌آمده، میانگین پارامترهای مورد مطالعه در محدوده استاندارد ملی آب آشامیدنی قرار دارد و کیفیت آب آشامیدنی قزوین برای مصرف‌کنندگان ایمن است.

واژه‌های کلیدی: آب آشامیدنی، منابع آب، کیفیت فیزیکوشیمیایی آب، قزوین

متن کامل [PDF 263 kb]   (3665 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4902 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1395/6/13 | پذیرش: 1395/12/9 | انتشار: 1396/2/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb