جلد 16، شماره 10 - ( 11-1396 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 953-968 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emrani S, Zhiani R, Dafe Jafari M. The Biosynthesis of Silver Nanoparticles Using Plants of Glycyrrhiza glabra and Mentha Piperata and Its Antimicrobial Effect on Some Bacterias That Cause Tooth Decay. JRUMS. 2018; 16 (10) :953-968
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3741-fa.html
عمرانی شکوفه، ژیانی راحله، دئفه جعفری میلاد. بیوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گیاهان شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسی اثر ضد میکروبی آن بر برخی باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1396; 16 (10) :953-968

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3741-fa.html


دانشیار دانشگاه ازاد اسلامی واحد نیشابور
چکیده:   (751 مشاهده)

چکیده
زمینه و هدف: با توجه به گسترش نگران کننده مقاومت به عوامل ضد میکروبی کلاسیک، روش درمانی نوآورانه برای مبارزه با عوامل بیماریزای مقاوم به آنتی‌بیوتیک مانند ترکیبات مشتق شده از گیاهان و نانو ذرات ضروری به نظر می‌رسد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی نانو ذرات نقره بیوسنتز شده با استفاده از گیاهان شیرین بیان و نعناع بر برخی باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی در آزمایشگاه‌های شیمی ‌و میکروبیولوژی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی ‌نیشابور در سال 1395، انجام شد. نانو ذرات نقره به روش زیستی با استفاده از عصاره‌های آبی گیاهان شیرین بیان و نعناع تولید شدند. نانو ذرات با روش‌های اسپکتروفتومتر، میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning Electron Microscopy) مورد بررسی قرار گرفتند. به منظوربررسی اثر ضد باکتریایی نانو ذرات،100 میکرولیتر از غلظت‌های 12/3، 25/6، 5/12، 25، 50، 100 و 200 میکروگرم بر میلی‌لیتر عصاره، جهت آزمون میکروبراث دایلوشن استفاده شد. مقایسه نتایج میانگین دو نوع نانو ذره با استفاده ازآزمون آماری Oneway ANOVA صورت گرفت.
یافته‌ها: آنالیز طیف­سنجی UV-Vis و وجود پیک در 430 نانومتر حاکی از سنتز زیستی این نانو ذرات در عصاره بود و عکس SEM ، شکل نانو ذرات را کروی و میانگین اندازه آن‌ها را در حدود 55 نانومتر تعیین کرد. در بررسی اثر ضد میکروبی نانو ذرات بیوسنتز شده، نانو ذرات اثر ضد باکتریایی خوبی را علیه باکتری‌های مورد مطالعه نشان دادند. میزان MIC (Minimum inhibitory concentration) برای نانو ذرات بیوسنتز شده با عصاره شیرین بیان در برابر باکتری‌های Streptococcus mutans، Actinomyces viscosus و Lactobacillus rhamnosus به ترتیب 56/1، 25/6 و 50 میکروگرم بر میلی‌لیتر (05/0(p≤ و میزان MIC برای نانو ذرات بیوسنتز شده با عصاره نعناع در برابر باکتری‌های ذکر شده به ترتیب 5/12، 5/12 و 200 میکروگرم بر میلی‌لیتر (05/0p≤) تعیین شد.
نتیجه‌گیری: عصاره گیاهان به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات ثانویه فراوان، نقش احیاکنندگی و پایدارسازی نانو ذرات را ایفا می‌کنند. در این پژوهش، نانو ذرات نقره به خوبی توسط عصاره آبی گیاهان شیرین بیان و نعناع سنتز شدند و نانو ذرات سنتز شده فعالیت ضد باکتریایی خوبی را علیه باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان مورد آزمون نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: بیوسنتز، نانو ذرات نقره، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی
 

متن کامل [PDF 277 kb]   (546 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (315 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb