جلد 16، شماره 11 - ( 12-1396 )                   جلد 16 شماره 11 صفحات 1064-1053 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daeie-Farshbaf L, Ebrahimi-Mameghani M, Sarbakhsh P, Tarighat-Esfanjani A. The Prevalence of Malnutrition Based on Body Mass Index and Stunting and Its Relationship with Some Socio-Economic Factors Among High-School Girls in Tabriz, Iran, in 2015. JRUMS 2018; 16 (11) :1053-1064
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3845-fa.html
دایی فرشباف لیدا، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، سربخش پروین، طریقت اسفنجانی علی. شیوع سوءتغذیه بر اساس شاخص توده‌ بدنی وکوتاه‌قدی و ارتباط آن با برخی عوامل اجتماعی– اقتصادی در دختران نوجوان دبیرستان‌های شهر تبریز در سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1396; 16 (11) :1053-1064

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3845-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (3844 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: نوجوانی یکی از بحرانی­ترین دوره‌های رشد انسان است. با توجه به اهمیت دادن به شکل و وزن بدن به ویژه در دختران و تآثیرات سوءتغذیه‌ در این دوران بر وضعیت سلامتی دوران بزرگسالی، این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سوءتغذیه و ارتباط آن با برخی عوامل اجتماعی و اقتصادی در دختران نوجوان شهر تبریز انجام شد.
‌مواد و روشها: در این مطالعه‌ مقطعی، 725 دانش‌آموز دختر با میانگین سنی 18-14 سال به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب و داده‌ها توسط پرسش‌نامه‌ دموگرافیک و اندازه‌گیری شاخص‌های تن‌سنجی جمع‌آوری گردید. نمایه‌ توده بدنی برای سن و شاخص‌های کم­وزنی، اضافه وزن، چاقی و کوتاه‌قدی پس از تعریف، محاسبه و با استانداردهای مرکز کنترل و پیش‌گیری بیماری‌های آمریکا (Centers for Disease Control and Prevention; CDC) مقایسه گردید. داده‌ها توسط آزمون مجذور کای، آنالیز واریانس یک‌طرفه و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد شیوع کوتاه‌قدی، لاغری، اضافه وزن و چاقی در جمعیت مورد مطالعه به‌ترتیب 2/5 درصد، 5 درصد، 9/9 درصد و 5 درصد بود. ارتباط مثبت معنی‌داری بین تحصیل در مدرسه غیردولتی با قد (009/0=p) و وزن (015/0=p) و شغل مادر با قد (050/0=p) مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه شیوع سوءتغذیه در دختران نوجوان شهر تبریز در میزان قابل قبول و مورد انتظار بود. با این حال با توجه به ارتباط مشاهده شده بین برخی از عوامل با سوءتغذیه اعم از کم‌وزنی، بیش وزنی و کوتاه قدی، پایش و کنترل این شاخص‌ها در دوره‌های زمانی مشخص می‌تواند مفید باشد.
واژه‌های کلیدی: دختران، نوجوان، تن‌سنجی، شاخص توده بدنی، تبریز
 
متن کامل [PDF 221 kb]   (1412 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1818 مشاهده)  
نوع مطالعه: توصيفي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1396/3/14 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1396/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb