جلد 3، شماره 3 - ( 3-1383 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 155-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhberi V, Mohseni Kyasari A, Bagheri B. The Effects of Oral Theophylline in Patients with Cardiac Syndrome X. JRUMS 2004; 3 (3) :149-155
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-39-fa.html
مخبری وحید، محسنی کیاسری اسدالله، باقری بابک. تأثیر تئوفیلین خوراکی بر علایم بالینی و تست ورزش بیماران با سندرم x قلبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1383; 3 (3) :149-155

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-39-fa.html


چکیده:   (25105 مشاهده)

خلاصه

سابقه و هدف: بیماران با سندرم X قلبی، در اثر فعالیت درد قلبی داشته و در آن‌ها تست ورزش مثبت و آرتریوگرام کرونر طبیعی است. به نظر می‌رسد که این افراد احساس درد غیرطبیعی درد قلبی در اثر افزایش حساسیت به آدنوزین دارند. مطالعات قبلی نشان داده است که آمینوفیلین وریدی و یا خوراکی که مهار‌کننده گیرنده‌های آدنوزین است باعث بهبود تحمل فعالیت بیماران سندرم X قلبی می‌شود. در این مطالعه تاثیر تئوفیلین خوراکی بر علایم بالینی ونتایج تست ورزش بیماران سندرم X قلبی مراجعه کننده به درمانگاه قلب بیمارستان امام خمینی ساری در سال 1381 بررسی شد.

مواد و روشها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی مبتلایان به سندرم X قلبی انجام شد. در این مطالعه 20 بیمار مبتلا (18 زن و 2 مرد، با سن متوسط 50 سال) به سندرم X قلبی بررسی شدند، این افراد به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. این افراد خصوصیات پایه مشابه داشتند. به گروه مورد قرص تئوفیلین به میزان 150 تا 225 میلی‌گرم (برحسب وزن و مصرف سیگار) دوبار در روز به مدت سه هفته و به گروه شاهد دارو نما تجویز شد. در پایان هفته سوم برای کلیه بیماران تست ورزش (Treadmill) انجام شد. تعداد حملات درد بیماران ثبت شد. آزمون t-test مزدوج جهت مقایسه نتایج مورد استفاده قرار گرفت.

یافته‌ها: در این مطالعه مدت زمان انجام تست ورزش در گروه مورد طولانی‌تر از گروه شاهد (05/0 p<) و تعداد حملات درد قلبی در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود (05/0 p<). اما اختلاف معنی‌دار آماری از نظر میزان افت قطعه ST در پیک ورزش و زمان بروز درد قلبی در هنگام تست ورزش در بین دو گروه وجود نداشت.

نتیجهگیری: به نظر می‌رسد که تئوفیلین خوراکی یافته‌های کلینیکی و علایم بیماران مبتلا به سندرم X قلبی مانند تعداد حملات درد قلبی و مدت زمان تست ورزش را بهتر می‌کند اما بر روی یافته‌های پاراکلینیکی این بیماران نظیر افت قطعه ST در این مطالعه تأثیری نداشت و نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

واژههای کلیدی: سندرم X قلبی، تئوفیلین، درد قفسه سینه، تست ورزش
متن کامل [PDF 1254 kb]   (3353 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1384/9/13 | انتشار: 1383/3/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb