Vazdani S, Sabzghabaei G, Dashti S, Cheraghi M, Alizadeh R, Hemmati A. Application of FMEA Model for Environmental, Safety and Health Risks Assessment of Gas Condensates Storage Tanks of Parsian Gas Refining Company in 2016. JRUMS 2018; 17 (4) :345-358
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-3949-fa.html
وزدانی صغری، سبزقبایی غلامرضا، دشتی سولماز، چراغی میترا، علیزاده رضا، همتی اعظم. کاربرد مدل FMEA جهت ارزیابی ریسکهای زیستمحیطی، ایمنی و بهداشتی مخازن ذخیرهسازی میعانات گازی شرکت پالایش گاز پارسیان در سال 1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1397; 17 (4) :345-358
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3949-fa.html
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء(ص) بهبهان
چکیده: (4793 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: شناسایی دقیق خطرات صنایع نفت و گاز به عنوان بخشی از یک تحلیل ایمنی مورد تاکید سازمانهای ناظر رسمی می باشد. در فعالیتهای صنعتی، تکنیکهای ارزیابی و مدیریت ریسک از طریق استفاده از رویکرد پیشگیری و با هدف بهبود ایمنی برای کاهش حوادث به کار گرفته میشود. این مطالعه با هدف بررسی ریسکهای زیستمحیطی، ایمنی و بهداشتی در مخازن ذخیرهسازی میعانات گازی شرکت پالایش گاز پارسیان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی در سال 1395 انجام پذیرفت. شناسایی مخاطرات زیستمحیطی، ایمنی و بهداشتی حاصل از تاسیسات و فعالیتهای انسانی موجود در مخازن ذخیرهسازی میعانات گازی با استفاده از تکنیک دلفی انجام و سپس ریسکهای شناسایی شده با استفاده از روش AHP (Analytical Hierarchy Process)، تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (FMEA) و ﺗﺠﺰیﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞﺣﺎلات ﺷﮑﺴﺖ بررسی و آﺛﺎرآن مورد ارزیابی و اولویتبندی قرار گرفت.
یافتهها: در این مطالعه 17 ریسک شناسایی شد که 12 ریسک آن مربوط به زیستمحیطی و 5 ریسک مربوط به ایمنی و بهداشتی بود. بر اساس نتایج بهدست آمده، بالاترین میزان ریسک زیستمحیطی و ایمنی- بهداشتی در مخازن به ترتیب، آتشسوزی بر اثر عوامل تروریستی و عمدی با عدد RPN (Priority Nnmber Risk)، 824/1 و استنشاق بخارات حین تعمیرات با عدد RPN، 384/3 بود.
نتیجهگیری: بالاترین ریسک زیستمحیطی مربوط به آتشسوزی بر اثر عوامل تروریستی بود که به دلیل موقعیت حساس کشور ما در منطقه، می باشد. در بخش ایمنی و بهداشتی نیز بالاترین ریسک مربوط به استنشاق بخارات حین تعمیرات به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و عدم استفاده از وسایل استحفاظی فردی میباشد.
واژه های کلیدی: ارزیابی ریسک، مخازن، میعانات گازی، FMEA، AHP
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت دریافت: 1396/6/21 | پذیرش: 1397/3/2 | انتشار: 1397/4/24