Foroumandi E, Alizadeh M, Hajizadeh H, Haghravan S, Mohajeri M. Designing and Evaluating Validity and Reliability of the Questionnaire of Factors Affecting Consumers’ Choice of Type of Dairy Based on the Reasoned Action Theory. JRUMS 2018; 17 (5) :395-406
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-4080-fa.html
فرومندی الهه، علیزاده محمد، حاجی زاده حسین، حق روان سیمین، مهاجری مهسا. طراحی و ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف کنندگان بر اساس تئوری عمل منطقی
. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1397; 17 (5) :395-406
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4080-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده: (3639 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: با وجود اینکه پاستوریزه شدن شیر خام و فرآوردههای آن موجب بهبود کیفیت و بهداشت لبنیات مصرفی میگردد، بسیاری از افراد تمایل به مصرف شیرخام و فرآوردههای آن دارند. هدف از مطالعه حاضر، طراحی پرسشنامه عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف مصرف کنندگان بر اساس تئوری عمل منطقی میباشد.
مواد و روشها: مطالعه توصیفی حاضر، در افراد مراجعهکننده به مجتمع سلامت دکتر شادپور شهرستان تبریز از شهریورماه تا آبان ماه سال 1396 انجام گرفت. پرسشنامه حاضر از طریق مرور متون علمی، بحثهای گروهی متمرکز و مصاحبه با اساتید خبره طراحی شد. از 14 فرد متخصص برای تعیین امتیازات اندازهگیری روایی محتوا و 15 فرد مراجعه کننده به مجتمع سلامت دکتر شادپور برای تعیین پایایی پرسشنامه، کمک گرفته شد. در نهایت شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا برای بررسی روایی و پایایی پرسشنامه با محاسبه آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درونردهای به کمک نرمافزار SPSS نسخه 23 محاسبه گردید.
یافتهها: پرسشنامه اولیه شامل 101 سوال بود که پس از بررسی روایی و پایایی محتوا، تعداد آن به 32 سوال کاهش یافت. میانگین شاخص روایی محتوای پرسشنامه 88/0، نسبت روایی محتوا 68/0، ضریب آلفای کرونباخ 83/0 و ضریب همبستگی درون ردهای آن 80/0 با فاصله اطمینان (93/0-58/0) به دست آمد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج، به نظر می رسد که پرسشنامه حاضر از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است. لذا میتوان از آن به عنوان ابزار مفیدی در جهت تعیین عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف کنندگان استفاده نمود.
واژههای کلیدی: لبنیات، شیر خام، پاستوریزه، تئوری عمل منطقی، انتخاب غذایی، تبریز
نوع مطالعه:
توصيفي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1396/9/20 | پذیرش: 1397/3/5 | انتشار: 1397/4/24