جلد 18، شماره 1 - ( 1-1398 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 16-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Didar Z. The Study of Antimicrobial and Anti-Enzymatic Activity (Potato Poly Phenol Oxidase) of Cinnamomum Verum Hydrosol: A Laboratory Study . JRUMS 2019; 18 (1) :3-16
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4389-fa.html
دیدار زهره. مطالعه فعالیت ضد ‌میکروبی و ضد ‌آنزیمی (پلی‌فنل‌اکسیداز سیب‌زمینی) هیدروسل استخراجی گیاه دارچین (Cinnamomum verum): یک مطالعه آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1398; 18 (1) :3-16

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4389-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور
چکیده:   (2616 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: دارچین حاوی انواع ترکیبات بیواکتیو فنولی و غیر فنولی می­باشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین خواص ضد­ میکروبی و ضد ­آنزیمی هیدروسل دارچین (Cinnamomum verum) است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، ترکیب شیمیایی هیدروسل دارچین توسط روش کروماتوگرافی گازی-­جذب­سنجی جرمی تعیین شد. خصوصیات ضد ­باکتریایی (در برابر باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس) و ضد­ کپکی (در برابر آسپرژیلوس نایجر، رایزوپوس اوریزا) غلظت­های مختلف هیدروسل دارچین (10، 20، 30، 40 و 50 درصد) تعیین گردید. بررسی خاصیت ضد آنزیمی هیدروسل دارچین در برابر آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز سیب‌زمینی نیز انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار طراحی گردید. داده­ها با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه و  آزمون مقایسات چندگانه Duncan تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که باسیل سرئوس حساسیت زیادی به هیدروسل دارچین دارد (میانگین و انحراف معیار قطر هاله عدم رشد برابر با 21/0±­83/37 میلی­متر بود). در بررسی خاصیت ضد­کپکی نیز آسپرژیلوس نایجر مقاوم به این نوع هیدروسل و رایزوپوس اوریزا حساس بود (میانگین و انحراف معیار درصد ممانعت از رشد به ترتیب 2/2±9 و 5/2±66/68 درصد در غلظت 50 درصد وزنی/حجمی هیدروسل). هیدروسل دارچین سبب کاهش معنی­دار فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز گردید (001/0).
نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که هیدروسل استخراجی از دارچین دارای اثر ضد ­باکتریایی و ضد­کپکی و هم­چنین دارای اثر ضد آنزیمی در برابر آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز سیب‌زمینی است. بنابراین هیدروسل استخراجی دارچین می­تواند به عنوان یک ماده ضد ­باکتری (در برابر باسیلوس سرئوس)، ضد­کپک (در برابر رایزوپوس اوریزا) و ضد آنزیم (پلی‌فنل‌اکسیداز) کاربرد داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: هیدروسل، دارچین، اثر ضد­میکروبی، پلی‌فنل‌اکسیداز
 
متن کامل [PDF 413 kb]   (864 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2437 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1397/5/3 | پذیرش: 1397/10/4 | انتشار: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb