دیدار زهره. مطالعه فعالیت ضد میکروبی و ضد آنزیمی (پلیفنلاکسیداز سیبزمینی) هیدروسل استخراجی گیاه دارچین (Cinnamomum verum): یک مطالعه آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1398; 18 (1) :3-16
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4389-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور
چکیده: (2616 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: دارچین حاوی انواع ترکیبات بیواکتیو فنولی و غیر فنولی میباشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین خواص ضد میکروبی و ضد آنزیمی هیدروسل دارچین (Cinnamomum verum) است.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، ترکیب شیمیایی هیدروسل دارچین توسط روش کروماتوگرافی گازی-جذبسنجی جرمی تعیین شد. خصوصیات ضد باکتریایی (در برابر باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس) و ضد کپکی (در برابر آسپرژیلوس نایجر، رایزوپوس اوریزا) غلظتهای مختلف هیدروسل دارچین (10، 20، 30، 40 و 50 درصد) تعیین گردید. بررسی خاصیت ضد آنزیمی هیدروسل دارچین در برابر آنزیم پلیفنلاکسیداز سیبزمینی نیز انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار طراحی گردید. دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون مقایسات چندگانه Duncan تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که باسیل سرئوس حساسیت زیادی به هیدروسل دارچین دارد (میانگین و انحراف معیار قطر هاله عدم رشد برابر با 21/0±83/37 میلیمتر بود). در بررسی خاصیت ضدکپکی نیز آسپرژیلوس نایجر مقاوم به این نوع هیدروسل و رایزوپوس اوریزا حساس بود (میانگین و انحراف معیار درصد ممانعت از رشد به ترتیب 2/2±9 و 5/2±66/68 درصد در غلظت 50 درصد وزنی/حجمی هیدروسل). هیدروسل دارچین سبب کاهش معنیدار فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز گردید (001/0p˂).
نتیجهگیری: این تحقیق نشان داد که هیدروسل استخراجی از دارچین دارای اثر ضد باکتریایی و ضدکپکی و همچنین دارای اثر ضد آنزیمی در برابر آنزیم پلیفنلاکسیداز سیبزمینی است. بنابراین هیدروسل استخراجی دارچین میتواند به عنوان یک ماده ضد باکتری (در برابر باسیلوس سرئوس)، ضدکپک (در برابر رایزوپوس اوریزا) و ضد آنزیم (پلیفنلاکسیداز) کاربرد داشته باشد.
واژههای کلیدی: هیدروسل، دارچین، اثر ضدمیکروبی، پلیفنلاکسیداز
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ميكروبيولوژي دریافت: 1397/5/3 | پذیرش: 1397/10/4 | انتشار: 1398/1/26