Doost Mohammadi F, Vazirinejad R, Rezaeian M. Comparing Fast Food Consumption in Patients with Non-Alcoholic Fatty Liver Disease and Healthy Individuals Referring to the Ultrasound Clinic of Moradi Hospital in Rafsanjan in 2017: A Case-Control Study. JRUMS 2019; 18 (5) :483-496
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-4539-fa.html
دوست محمدی فاطمه، وزیری نژاد رضا، رضائیان محسن. مقایسه مصرف فست فود در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی با افراد سالم مراجعه کننده به کلینیک سونوگرافی بیمارستان مرادی شهر رفسنجان
در سال 1396: یک مطالعه مورد-شاهدی
. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1398; 18 (5) :483-496
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4539-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
چکیده: (2627 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: نتایج تحقیقات گذشته نشان داده است که اجزای رژیم غذایی میتوانند با بیماری کبد چرب غیر الکلی
(None-alcoholic fatty liver disease; NAFLD) در ارتباط باشند. اما مطالعات معدودی به مطالعه تأثیر مصرف فست فودها بر ابتلاء به NAFLD پرداخته اند. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه بسامد مصرف ماهانه دوازده نوع فست فود در دو گروه مبتلا به NAFLD و افراد غیر مبتلا میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه مورد-شاهدی با مشارکت 192 نفر در دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به NAFLD، 40-20 ساله مراجعه کننده به بخش سونوگرافی بیمارستان مرادی شهر رفسنجان در سال 1396 انجام شد. دو گروه از لحاظ سن، جنس، فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی و وضعیت اقتصادی همسانسازی شدند. چک لیست اطلاعات عمومی، فعالیت فیزیکی و اطلاعات تغذیهای توسط پرسشگر کورسازی شده نسبت به نتیجه گزارش سونوگرافی، تکمیل شد. اندازه خطر بر اساس مقادیر نسبتشانس (Odds ratio; OR) با حدود اطمینان 95 درصد برای بررسی قدرت ارتباط بین متغیرهای بسامد مصرف مواد غذایی فوری و ابتلاء به NAFLD محاسبه گردید.
یافتهها: میانگین مصرف ماهانه دوازده نوع فست فود در گروه مورد بیشتر از شاهد بود، اما این اختلاف تنها در خصوص بندری (013/0=p)، هات داگ (018/0=p)، فلافل (034/0=p) و چیز برگر (001/0p<) از لحاظ آماری معنیدار بود. با افزایش تعداد دفعات مصرف سالانه فست فودها خطر ابتلاء به کبد چرب نیز افزایش داشت (003/0 =p).
نتیجهگیری: براساس نتایج، به نظر میرسد رابطه مثبت معنیداری بین مصرف فست فودها و ابتلاء به NAFLD وجود دارد. تحقیقات بیشتر در خصوص عوارض احتمالی مصرف فست فودها لازم است.
واژههای کلیدی: کبد چرب غیر الکلی، غذاهای فوری، مطالعه مورد-شاهدی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1397/9/14 | پذیرش: 1397/11/1 | انتشار: 1398/4/24