جلد 7، شماره 4 - ( 9-1387 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 227-234 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ayatollahi Mousavi S, Mehrabian M, Yaghmai B. The Effect of Different Concentrations of Methanol and Aqueous Extracts of Garlic on Opportunistic Fungi Sporothrix Schenckii, Cryptococcus Neoformans and Candida Albicans. JRUMS. 2008; 7 (4) :227-234
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-515-fa.html
آیت الهی موسوی دکتر سیدامین، مهرابیان میلاد، یغمایی بهرام. مقایسه تأثیر غلظت‌های مختلف عصاره‌های آبی و متانولی سیر بر قارچ‌های فرصت طلب اسپوروتریکس‌شنکئی، کریپتوکوکوس نئوفرمنس و کاندیدا آلبیکانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1387; 7 (4) :227-234

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-515-fa.html


چکیده:   (10470 مشاهده)

 

 

چکیده

  زمینه و هدف: خواص طبی سیر از عهد قدیم شناخته شده بوده است و حتی برخی از گونه‌های آن از قدیمی‌ترین گیاهانی هستند که توسط انسان کشت شده‌اند. در سه دهه اخیر، با انجام تحقیقات دقیق، خواص درمانی این ماده تأیید شده است . با توجه به این که داروهای سنتتیک ضدقارچی در مواردی اثرات سمی زیادی دارند و به سبب تحمیل هزینه‌های زیاد، ضرورت تحقیق در مورد مواد جایگزین مانند داروهای گیاهی احساس می‌شود. این مطالعه با هدف: 1- تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده آبی و متانولی سیر از رشد ( Minimum Inhibitory Concentration, MIC ) اسپوروتریکس شنکئی، کریپتوکوکوس نئوفورمنس و کاندیدا آلبیکانس و 2- مقایسه اثر هر یک از آن‌ها با داروی ضدقارچی کتوکونازول (Ketoconazole) انجام شد.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، پودر خشک شده سیر تازه بودار به مدت 4 روز در متانول 80% خیسانده و سپس در دستگاه تقطیر در خلاء، تغلیظ گردید. سپس غلظتهای مختلف، از 625/0 تا 20 میلی‌گرم در میلی‌لیتر تهیه شده و قارچ‌ها را به روش نشاکاری مورد بررسی قرار دادیم. از آزمون آماری ANOVA برای آنالیز داده‌ها استفاده گردید.

  یافته‌ها: میزان تأثیر عصاره آبی گیاه سیر بودار بر قارچ اسپوروتریکس شنکئی در حداقل غلظت (625/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) 8% و در حداکثر غلظت (20میلی‌گرم در میلی‌لیتر) 100% بود. این اختلاف میانگین رشد عصاره متانولی با شاهد منفی ، در غلظت اول 25% و در رقت 10 میلی‌گرم در میلی‌لیتر به میزان 100% می‌باشد. در محاسبات مشابه، تأثیر عصاره آبی سیر بودار در غلظت 625/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بر رشد کاندیدا آلبیکانس برابر 17% بوده و MIC آن نیز 10 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. اثرات هر دو عصاره سیر بودار بر قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمنس چشم‌گیر می‌باشد، به نحوی که به جز کمترین رقت عصاره آبی سیر در بقیه موارد 100% از رشد قارچ جلوگیری کرده است و MIC در این مورد 25/1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر می‌باشد. در مورد عصاره متانولی حتی در کمترین غلظت نیز هیچ‌گونه رشدی مشاهده نشد.

  نتیجه‌گیری: اثر ممانعت کنندگی عصاره گیاه سیر بر رشد سوش‌های قارچی، مشابه و یا بیش از داروی کتوکونازول می‌باشد. بدین سبب و به دلیل اثرات جانبی و نتایج سو مصرف برخی داروهای سنتتیک، نیاز به استفاده از داروهای گیاهی ضروری به نظر می‌رسد.

  واژه‌های کلیدی: سیر، اسپوروتریکس شنکئی، کاندیدا آلبیکانس، کریپتوکوکوس نئوفورمنس

متن کامل [PDF 1839 kb]   (1707 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۸۷/۱۲/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb