جلد 19، شماره 6 - ( 6-1399 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 632-619 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daneshyar S, Pouyandeh Ravan A, Khosravi A, Fourotan Y. The Long-Term Effect of High Fat Diet and Regular Aerobic Exercise Training on Gene Expression of Isoforms of Mitochondrial Creatine Kinase (Ckmt1,2) in White Adipose Tissue of Mice: An Experimental Study. JRUMS 2020; 19 (6) :619-632
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5258-fa.html
دانش یار سعید، پوینده روان علیرضا، خسروی امیر، فروتن یزدان. اثر طولانی مدت غذای پرچرب و تمرین منظم هوازی بر بیان ایزوفرم‌های یک و دو کراتین کیناز میتوکندری (CKmt1,2) در بافت چربی سفید موش سوری: یک مطالعه تجربی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1399; 19 (6) :619-632

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5258-fa.html


دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره)
چکیده:   (1547 مشاهده)
زمینه و هدف: کراتین کیناز میتوکندری در گرمازایی مستقل از پروتئین غیر جفت کننده نقش دارد. تصور می­شود، این عامل بر اثر تغذیه و ورزش متأثر شود. هدف از این پژوهش تعیین اثر مصرف طولانی مدت غذای پرچرب و تمرین ورزشی منظم هوازی بر بیان ایزوفرم­های یک و دو کراتین کیناز میتوکندری (CKmt1,2) در بافت چربی سفید موش سوری بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، 28 سر موش سوری نر (C57BL/6 ) در چهار گروه کنترل (7 سر)، غذای پرچرب (7 سر)، تمرینی (7 سر) و غذای پرچرب- تمرینی (7 سر) تقسیم شدند. موش­های گروه­های غذای پرچرب به مدت 12 هفته، با غذای پرچرب (40 درصد) تغذیه شدند. موش­های گروه­های تمرینی، به مدت شش هفته، تحت تمرین تداومی قرار گرفتند. برای اندازه­گیری بیان نسبی ژن­های CKmt1 و CKmt2 از روش Real time PCR استفاده شد. برای تحلیل آماری داده­ها از آزمون  ANOVA دو طرفه استفاده شد.
یافته­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که غذای پرچرب (324/0 (P=و تمرین ورزشی (136/0 (P=تأثیر معنی­داری در بیان ژن CKmt1 ندارد. با این حال، بیان ژن CKmt2 بر اثر غذای پرچرب، کاهش معنی­دار (043/0 (P=و بر اثر تمرین ورزشی افزایش معنی­داری (001/0 (P=نسبت به گروه پرچرب داشت.
نتیجه­گیری: یافته­های این مطالعه دلالت بر این دارند که مصرف طولانی مدت غذای پرچرب و تمرین منظم به ترتیب از طریق کاهش و افزایش بیان کراتین کیناز میتوکندری احتمالاً می­توانند گرمازایی غیرلرزشی در بافت چربی سفید را متأثر سازند.
واژه­های کلیدی: چاقی، غذای پرچرب، گرمازایی، بافت چربی سفید، موش سوری
متن کامل [PDF 423 kb]   (502 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (881 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: 1399/2/1 | پذیرش: 1399/4/29 | انتشار: 1399/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb