جلد 12، شماره 6 - ( 4-1392 )                   جلد 12 شماره 6 صفحات 474-461 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Antibacterial Effect of Ethanol Extract (Althaea Officinalis) on Streptococcus Pyogenes Compared with Prevalent Antibiotics In-Vitro. JRUMS 2013; 12 (6) :461-474
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5292-fa.html
دهقان الهام، دشتی حسین، باقی‌زاده امین. اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی ختمی‌دارویی (Althaea Officinalis)علیه استرپتوکوکوس پیوژنز در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های رایج در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1392; 12 (6) :461-474

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5292-fa.html


چکیده:   (1698 مشاهده)
زمینه و هدف: باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز عامل شایع‌ترین آماس باکتریایی گلو، مخملک و زرد زخم در انسان می‌باشد. گیاه ختمی ‌داروییAlthaea officinalis) ) یکی از گیاهان مورد استفاده در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مذکور می‌باشد. به دلیل بروز مشکلات درمانی با آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله ‌ایجاد مقاومت دارویی و عود مجدد آلودگی، این تحقیق جهت بررسی اثر ضد میکروبی عصاره ریشه ختمی‌ جمع‌آوری شده از مناطق مختلف ایران انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، که در سال 1390 انجام شد ریشه ختمی ‌از مناطق قم، تهران، یزد، انار، زرند، اصفهان، اراک، نایین، ماهان و بافت جمع‌آوری، و بعد از عصاره‌گیری به روش خیساندن با اتانول، اثر غلظت‌های مختلف عصاره مناطق بر رشد باکتری با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و دو طرفه مورد مقایسه قرار گرفت و آزمون دانکن برای مقایسه زوج میانگین‌ها انجام شد. در نهایت حداقل غلظت ممانعت‌کنندگی از رشد باکتری (MIC)]Minimum Inhibitory [Concentration هر عصاره  تعیین گردید.
یافته‌ها: عصاره اتانولی ریشه ختمی ‌دارای خاصیت ضد باکتری بوده و میزان ممانعت‌کنندگی از رشد عصاره با افزایش غلظت، رابطه لگاریتمی ‌داشت. غلظت 200 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره دارای بیشترین اثر ممانعت‌کنندگی و غلظت 50 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر منطقه یزد اثری معادل پنی‌سیلین داشت. عصاره منطقه یزد با کمترین MIC دارای بیشترین اثر ممانعت‌کنندگی بود. عصاره منطقه تهران دارای کمترین اثر و عصاره منطقه اراک روی رشد باکتری بی‌تأثیر بود. 
نتیجه‌گیری: نتایج بیانگر تأثیر منطقه رویش گیاه و غلظت عصاره بر رشد باکتری است. بنابراین، باید در هنگام استفاده از ختمی‌دارویی، برای رسیدن به بهترین اثر درمانی، به ‌این موارد نیز توجه شود.
واژه‌های کلیدی: طب سنتی، ریشه ختمی، عصاره اتانولی، MIC، آنتی‌بیوتیک، استرپتوکوکوس پیوژنز
 
 
 
 
متن کامل [PDF 266 kb]   (1262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1399/2/20 | پذیرش: 1399/2/20 | انتشار: 1399/2/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb