جلد 9، شماره 3 - ( 6-1389 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 184-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Nurse-led Telephone Follow up (Telenursing ) on HbA1c among Diabetic Patients. JRUMS 2010; 9 (3) :175-184
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5338-fa.html
صادقی تابنده، شهابی‌نژاد مریم، درخشان رضا، بالایی پریسا. تأثیر پیگیری تلفنی پرستار بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1389; 9 (3) :175-184

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5338-fa.html


چکیده:   (1682 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزش به بیمار، بخشی اساسی از درمان دیابت است. علاوه بر آموزش، پیگیری نیز با هدف برقراری یک رابطه مراقبتی مؤثر و پویا جهت افزایش آگاهی ضروری است. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر پیگیری تلفنی پرستار بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله در مبتلایان به دیابت انجام گرفته است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع کارآزمایی با گروه کنترل تصادفی است. از بین بیماران تحت پوشش کلینیک دیابت رفسنجان 70 بیمار دیابتی به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات شامل برگه ثبت هموگلوبین گلیکوزیله و پرسش‌نامه حاوی سؤالات مربوط به متغیرهای جمعیت شناختی و مشخصات بیماری بود. جمع‌آوری اطلاعات در بدو ورود به مطالعه و 12 هفته بعد صورت گرفت. افراد مورد پژوهش به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربه تقسیم شده و مداخله تلفنی شامل ارایه آموزش‌های لازم و پیگیری بیمار از طریق تلفن در گروه تجربه به مدت 12 هفته صورت گرفت. در نهایت تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی از جمله تی مستقل، تی زوج، من‌ویتنی و مجذورکای توسط نرم‌افزار SPSS انجام گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، اکثریت بیماران در هر دو گروه زن، در رده سنی 65-50 سال، متأهل، مبتلا به دیابت نوع دو، تحت درمان با داروهای خوراکی، و از لحاظ کلیه مشخصات بیماری، جمعیت شناختی و میزان هموگلوبین گلیکوزیله همگن بودند، اما بعد ار مداخله، میانگین هموگلوبین گلیکوزیله در گروه تجربه به میزان 23/1% کاهش یافت و آزمون تی مستقل اختلاف آماری معنی‌داری (001/0 =p) بین دو گروه از لحاظ میزان هموگلوبین گلیکوزیله نشان داد.
نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاضر حاکی از آن است که پیگیری تلفنی پرستار باعث کاهش هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی گردیده و یک روش مؤثر در بهبود هیپرگلیسمی آنان است.
واژه‌های کلیدی: دیابت، پیگیری تلفنی، هموگلوبین گلیکوزیله
 
متن کامل [PDF 232 kb]   (694 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاري
دریافت: 1399/2/23 | پذیرش: 1399/2/23 | انتشار: 1399/2/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb