دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
چکیده: (1554 مشاهده)
سخن سردبیر
Editorial
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دوره 20، مرداد 1400، 486-485
دنیای پژوهش و رمز ورازهای آن؛ کار بی وقفه
The World of Research and Its Secrets; Uninterrupted Work
محسن رضائیان[1]
M. Rezaeian
در سخن سردبیری شماره گذشته مجله دانشگاه به مهمترین راز پژوهش، یعنی خلاقیت و نوآوری پرداختم [1]. همین جنبه بسیار مهم خلاقیت و نوآوری است که باعث میشود کار در دنیای پژوهش متفاوت از کار در سایر مشاغل باشد. برای نمونه، وقتی که شما کار دیگری را انتخاب میکنید، آن کار برای خود روال و مقررات خاص خود را دارد. ساعات کاری شما عمدتاً مشخص شده است و کار شما از یک برنامه روزمره خاصی تبعیت میکند. این درحالی است که اگر شما، پژوهشگری را به عنوان شغل خود برگزینید و وارد این دنیا شوید، دیگر برای شما داشتن ساعات کار و یک برنامه روزانه مشخص، تقریباً غیرممکن خواهد بود [2].
خلاقیت و نوآوری ایجاب میکند که شما تمام اوقات روزانه و حتی شبانه خود را مصروف به امور پژوهشی نمائید. بنابراین، زندگی شما هیچ وقت یک روال مشخصی را دنبال نمیکند. شما ممکن است زمانی که صبحانه، نهار یا شام صرف میکنید به فکر انجام پژوهش حال حاضر خود بوده، یا به دنبال آن باشید که چطور مقاله حاصل از این پژوهش را به رشته تحریر درآورید؟ آن را به کدام مجله ارسال کنید؟ طرح بعدی پژوهشی خود را بنویسید؟ یا در کدام همایش شرکت کرده و آخرین دستاوردهای علمی خود را ارائه کنید؟
عمدتاً ساعات کار شما فقط مختص به حضور در دانشگاه، مرکز تحقیقات، آزمایشگاه و یا جامعه نخواهد بود. بلکه زمانیکه این ساعات کاری تمام میشود، شما باید نتایج حاصله را مورد بررسی و نگارش قرار داده و آن را با نتایج سایر پژوهشها مقایسه کرده و نتیجهگیریهای منطقی به عمل آورید. به ایمیلهای خود جواب دهید، یا برای همکاران و سایر پژوهشگران ایمیل بزنید. در جلسات پژوهشی و وبینارهای مورد علاقه اتان شرکت کنید. شبهای دیروقت و یا صبح های زود، مقاله جدیدی را بخوانید و یا برنامهی کاری خودتان را مرتب نمائید [2]. مقالهای را که اخیراً یک مجله برای داوری به شما ارسال کرده است را مطالعه کرده و نتایج داوری خودتان را بنویسید [3].
حتی برای یک پژوهشگر، تعطیلات آخر هفته و یا تعطیلات و مسافرتها نیز با سایر افراد فرق میکند. چون تعطیلات آخر هفته، سایر تعطیلات رسمی و حتی مسافرتهای تفریحی نیز خالی از انجام کارهای پژوهشی نخواهد بود که حتی گاهی اوقات، فرصتهای مغتنمی را برای انجام کارهای بیشتر، پیش روی شما قرار خواهند داد. از همین رو، ورود به دنیای پژوهش مستلزم پذیرفتن مهمترین مقررات خاص خودش است و سرآمد همه آنها گذراندن تقریباً تمام اوقات زندگی به امور پژوهش میباشد [2].
پژوهشگران واقعی حتی چیزی به نام بازنشستگی را مانند آنچه در سایر مشاغل رخ میدهد، تجربه نمیکنند. حتی اگر آنها پس از گذراندن عمر کاری خود در دنیای پژوهش بازنشسته شوند، تازه میتوانند به آنچه انجام دادهاند فکر کرده، تجربیات خود را به رشته تحریر درآورند. در حکم مشاور سایر پژوهشهای در حال انجام، فعالیت نمایند. باقی عمر خود را صرف فعالیتهای پژوهشی در سازمانهای خیریه مرتبط و مورد علاقه خود کرده و پژوهشگران جوان را از تجربیات خود بهره مند سازند [4].
References
[1] Rezaeian, M. The world of research and its mysteries; creativity and innovation. JRUMS 2021; 20 (4): 369-70.
[2] Rutkove SB. Biomedical research: An Insider’s guide. Springer 2016.
[3] Rezaeian, M. A Review on the Editorial Peer Review. JRUMS 2010; 9 (2): 125-34.
[4] Rezaeian, M. How to become a professor in epidemiology. JOHE 2017; 6 (4): 240-42.
[1]- استاد گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات محیط کار، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
تلفن: 31315123-034، دورنگار: 31315123-034، پست الکترونیکی: moeygmr2@yahoo.co.uk، ارکید: 0000-0003-3070-0166
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت دریافت: 1400/5/30 | پذیرش: 1400/5/28 | انتشار: 1400/5/28