جلد 21، شماره 2 - ( 2-1401 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 136-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaeian M. How Much Time is Required for the Process of Reviewing and Publishing an Article?. JRUMS 2022; 21 (2) :135-136
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6549-fa.html
رضائیان محسن. چقدر زمان برای فرآیند بررسی و چاپ یک مقاله مورد نیاز است؟. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1401; 21 (2) :135-136

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6549-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
چکیده:   (882 مشاهده)
از زمانی که پژوهشگران نگارش یک مقاله را به پایان برده و ارسال آن به مجله را در دستور کار خویش قرار می‌دهند، یکی از مهمترین سؤالاتی که ممکن است ذهن آن‌ها را مشغول نماید این است که: " در مجله مورد نظر، چقدر زمان برای فرآیند بررسی و چاپ یک مقاله مورد نیاز است؟" این سوال، به خصوص برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که برای چاپ مقاله خود عجله دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
توصیه شخصی من این است که دانشجویان تحصیلات تکمیلی که برای دفاع از پایان نامه خود احتیاج به چاپ مقاله دارند، طوری برنامه ریزی نمایند که دچار کمبود وقت نشده و برای چاپ مقاله خود، عجله ننمایند. چون تمام مجلات برای خود، فرآیند بررسی و چاپ مشخصی دارند. این فرآیند بسته به نوع مجله، ممکن است حداقل از چند ماه تا حداکثر یک تا دو سال، به طول بیانجامد. بدیهی است هر گونه در خواست تسریع در این فرآیند از طرف نویسندگان، ممکن است نه تنها نتیجه سودمندی به همراه نداشته باشد، بلکه به طولانی‌تر شدن فرآیند بررسی و چاپ آن مقاله نیز، منجر گردد.
راقم این سطور در مقالات قبلی خود، به تشریح دقیق فرآیند بررسی، داوری و پذیرش یک مقاله در مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اشاره نموده است [5-1]. از آنجایی که خوشبختانه مجله دانشگاه، یکی از بهترین و سریع‌ترین فرآیندها را در بین مجلات علوم پزشکی به خود اختصاص داده است، در این سخن سردبیری، جزئیات این فرآیند یک بار دیگر برای نویسندگان و خوانندگان فرهیخته مجله دانشگاه، تشریح می‌گردد.
زمانی که مجله این دانشگاه، مقاله ای را دریافت می‌نماید، ابتدا توسط کارشناسان مجرب مجله، ساختار مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای انجام این مرحله، حداقل زمان مورد نیاز یک روز و حداکثر آن، یک هفته می‌باشد. در صورتی‌که مقاله بر اساس ساختار مجله تنظیم شده باشد، کارشناسان آن را در اختیار سردبیر قرار می‌دهند. در این مرحله، یا سردبیر شخصاً با مطالعه مقاله تصمیم می‌گیرد که آن را به داوری ارسال نماید، یا از دستیاران تخصصی خود خواهد خواست که در خصوص ارسال مقاله به داوری تصمیم‌گیری نمایند. این مرحله نیز، از یک روز تا هفت روز، به طول خواهد انجامید.
در صورتی‌که مقاله به داوری ارسال گردد، دریافت نظر داوران دو هفته تا دو ماه طول خواهد کشید و در صورتی‌که داوران درخواست تجدید نظر نمایند، موضوع به اطلاع نویسندگان خواهد رسید. زمانی که نویسندگان محترم، مقاله بازنگری شده خود را مجدداً به مجله ارسال نمایند، دور دوم داوری شروع خواهد شد که ممکن است از یک هفته تا یک‌ماه، طول بکشد. در این مرحله و در صورتی که نویسندگان، تمام ایرادات مقاله خود را بر طرف کرده باشند، پذیرش مقاله  خود را دریافت خواهند نمود. در غیر این‌صورت، داوری وارد مرحله سوم و چهارم خواهد شد که طبیعتاً نیازمند زمان بیش‌تری نیز خواهد بود. کلیه مقالات پذیرش شده نیز پس از ویراستاری، بلافاصله در نوبت چاپ قرار می‌گیرند.
 
متن کامل [PDF 147 kb]   (554 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (764 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشكي
دریافت: 1401/2/27 | پذیرش: 1401/2/30 | انتشار: 1401/2/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb