Ethics code: IR.IAU.Kerman.REC.1400.001
Hosseini-Naveh O, Kariminik A, Soltani-Nezhad S, Ranjbar M, Sheikhhosseini E. Isolation, Identification, and Investigation of Biological Properties of Biosurfactant-Producing Probiotics and Magnesium Nanoparticles from Local Dairy Samples: A Laboratory Study. JRUMS 2023; 21 (11) :1133-1152
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-6735-fa.html
حسینی نوه عذری، کریمی نیک اشرف، سلطانی نژاد شهلا، رنجبر مهدی، شیخ حسینی عنایت اله. جداسازی، شناسایی و بررسی خواص بیولوژیکی پروبیوتیکهای مولد بیوسورفکتانت و نانوذرات اکسید منیزیم از نمونههای لبنی محلی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1401; 21 (11) :1133-1152
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6735-fa.html
گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران،
چکیده: (1104 مشاهده)
زمینه و هدف: پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای شناخته شدهای در میکرو فلور انسان و حیوان هستند و بهطور گسترده جهت مصارف پزشکی و غذایی مورد مطالعه قرار گرفتهاند. تحقیق حاضر با هدف جداسازی و شناسایی باکتریهای پروبیوتیکی و توانایی تولید بیوسورفکتانت و نانوذرات اکسید منیزیم از لبنیات محلی شهر رفسنجان انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، نمونههای لبنی تحت شرایط استریل با رعایت زنجیره سرد، به آزمایشگاه منتقل گردید و در محیط کشت MRS (de Man Rogosa Sharpe) آگار کشت داده شد. جهت جداسازی جدایههای مولد بیوسورفکتانت، آزمونهای گسترش نفت خام و امولسیفیهکنندگی انجام گرفت. جدایهها از نظر تولید نانو ذرات اکسید منیزیم مورد مطالعه فراتر قرار گرفتند. اندازه و شکل نانوذرات، فعالیت آنتیاکسیدانی، طیف سنجی در محدوده مادون قرمز و اثرات ضد باکتریایی آنها تعیین گردید. جهت تعیین هویت سویه برتر، واکنش زنجیرهای پلیمراز، توالییابی و ترسیم درخت فیلوژنی انجام شد.
یافتهها: تعداد 9 جدایه پروبیوتیک، توانایی تولید بیوسوفکتانت داشته که همگی فعالیت امولسیفیهکنندگی قابل توجهی نشان دادند. بیوسورفکتانتهای تولیدی دارای خاصیت ضد باکتریایی بودند. یکی از جدایههای مولد بیوسورفکتانت قادر به تولید نانوذرات اکسید منیزیم بود که بر اساس تعیین هویت مولکولی، بهنام انتروکوکوس فاسیوم سویه 8L نام گرفت. 90 درصد نانوذرات دارای سایز 107 نانو متر بوده و اثرات ضد باکتریایی و آنتیاکسیدانی قابل توجهی نشان دادند.
نتیجهگیری: سویه انتروکوکوس فاسیوم سویه 8L، قابلیت پروبیوتیکی مطلوبی داشته و با انجام آزمونهای بیشتر میتوان از این سویه بومی جهت استفاده در فرمولاسیون مواد غذایی فراسودمند استفاده کرد.
واژههای کلیدی: لبنیات محلی، پروبیوتیک، بیوسورفکتانت، نانوذرات اکسید منیزیم
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ميكروبيولوژي دریافت: 1401/7/24 | پذیرش: 1401/11/9 | انتشار: 1401/12/2