جلد 21، شماره 8 - ( 8-1401 )                   جلد 21 شماره 8 صفحات 800-799 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaeian M. An Introduction to Rapid Review Articles. JRUMS 2022; 21 (8) :799-800
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6784-fa.html
رضائیان محسن. درآمدی بر مقالات مروری سریع. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1401; 21 (8) :799-800

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6784-fa.html


علوم پزشکی رفسنجان
چکیده:   (435 مشاهده)
تاکنون در مجله دانشگاه، پیرامون انواع مطالعات مروری، مقالاتی را به رشته تحریر درآوردهایم [5-1]. در این سخن سردبیری، قصد داریم به یکی دیگر از مطالعات مروری با عنوان مرور سریع (Rapid Review)، بپردازیم. لازم به توضیح است که تاکنون تعریف جامع و یکسانی از مرور سریع به عمل نیامده است. این نکته به خاطر آن است که روشهای متفاوتی برای انجام یک مرور سریع در نظر گرفته شده است. با این وجود، میتوان بر روی این نکته اتفاق نظر داشت که اگر محققین قصد داشته باشند که به جمع‌بندی شواهد موجود در یک مدت کوتاه (مثلاً چند روز تا چند هفته) دست یابند، میتوانند از مرور سریع استفاده نمایند. این درحالی است که در یک مرور نظام‌مند و برای جمع‌بندی شواهد، آنها به مدت زمانی بیشتر (چند ماه تا دو سال) نیاز دارند [6].
مدت زمان صرف شده برای انجام یک مطالعه مروری، در واقع تضمین‌کننده آن است که جمعبندی شواهد با چه درجه‌ای از اطمینان و صحت، صورت می‌پذیرد. از این رو، هر چقدر زمان صرف شده بیشتر باشد، نتایج با صحت و اطمینان بیشتری ارائه می‌گردند. در نتیجه، محققینی که نسبت به انجام یک مطالعه مروری سریع همت میگمارند، باید خیلی دقت نمایند تا کیفیت جمعبندی شواهد را قربانی سرعت در انجام مرور خود، ننمایند.
مطالعات مروری سریع برای اینکه زودتر به جمع‌بندی شواهد دسترسی پیدا کنند، معمولاً جستجوی خود را به جای چندین موتور جستجو، فقط بر روی یک یا دو موتور جستجو انجام میدهند. به جای آن که فرآیند جستجو توسط دو نفر به طور مستقل انجام شود و نتایج آن با هم مقایسه گردد، این فرآیند فقط توسط یک نفر انجام می‌گردد. برخلاف مطالعات مروری نظام‌مند که ممکن است با نویسندگان مقالات اولیه، تماس حاصل شود تا اطلاعات بیشتری از آنها به دست آید، در مرور سریع چنین تماس‌هایی صورت نمی‌پذیرد. جمع‌بندی شواهد به دست آمده هم معمولاً فقط توسط یک نفر صورت می‌گیرد [6].
مجموعه عوامل فوق سبب می‌شود که زمان انجام مطالعات مروری کاهش یابد. با این وجود، برای اینکه صحت جمعبندی شواهد حفظ گردد، محققین یک مطالعه مروری سریع باید حتماً پروتکل مطالعه خود را با دقت به رشته تحریر درآورده و در صورت امکان آن را ثبت نمایند. آنها باید در جمع‌آوری شواهد و جمعبندی نهایی، از نظرات مشورتی یک همکار دوم نیز استفاده کنند. همچنین، توصیه شده است تنها کسانی دست به مطالعه مروری سریع بزنند که قبلاً در انجام مطالعات مروری نظام‌مند، تبحر کافی به دست آورده‌اند [6].
 
واژه‌های کلیدی: مقالات
متن کامل [PDF 143 kb]   (308 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (265 مشاهده)  
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: سحن سردبير
دریافت: 1401/9/8 | پذیرش: 1401/8/28 | انتشار: 1401/8/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb