جلد 18، شماره 2 - ( 2-1398 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 192-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakeran Z, Shakeran Z, Nosrati M. Bioinformatics Study of the Effects of Some Phytocompounds Found in Ferulago Angulat, Scrophularia Striata and Laurus Nobilis Medicinal Plants on Inhibition of the Proteins Causing Antibiotic Resistance in Staphylococcus Aureus: A Descriptive Study. JRUMS 2019; 18 (2) :177-192
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4349-fa.html
شاکران زینب، شاکران زهرا، نصرتی مختار. بررسی بیوانفورماتیکی تأثیر ترکیبات گیاهی موجود در گیاهان دارویی Ferulago angulat، Scrophularia striata و Laurus nobilis در مهار پروتئین‌های مؤثر در بروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس: یک مطالعه توصیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1398; 18 (2) :177-192

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4349-fa.html


گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، دانشگاه اصفهان
متن کامل [PDF 409 kb]   (1303 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (3234 مشاهده)
متن کامل:   (1849 مشاهده)
مقاله پژوهشی
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دوره 18، اردیبهشت 1398، 192-177
 
 
بررسی بیوانفورماتیکی تأثیر ترکیبات گیاهی موجود در گیاهان دارویی Ferulago angulat، Scrophularia striata و Laurus nobilis در مهار پروتئین‌های مؤثر در بروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس: یک مطالعه توصیفی
 
 
زینب شاکران[1]، زهرا شاکران[2]، مختار نصرتی[3]
 
دریافت مقاله: 17/4/97   ارسال مقاله به نویسنده جهت اصلاح: 30/7/97    دریافت اصلاحیه از نویسنده: 11/10/97       پذیرش مقاله: 12/10/97
 

چکیده
زمینه و هدف: اخیراً عفونت­های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus; S. aureus) و ایجاد جدایه‌های مقاوم به آنتی بیوتیک­ها افزایش یافته است. بنابراین مطالعات فراوانی به منظور معرفی ترکیبات جدید با فعالیت ضد S. aureus به­ویژه ترکیباتی با منشاء طبیعی جهت مقابله با گونه­های مقاوم به آنتی بیوتیک انجام گرفته است. هدف از این مطالعه تعیین غربال­گری بیوانفورماتیکی مهارکننده­های نوین پروتئین­های مرتبط با بروز مقاومت آنتی­بیوتیکی موجود در گیاهان دارویی بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه­ توصیفی، ابتدا ساختار سه بعدی ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در سه گیاه دارویی Ferulago angulat، Scrophularia striata و Laurus nobilis از پایگاه داده PubChem دریافت شد. سپس ساختار سه بعدی چهار پروتئین مرتبط با بروز مقاومت آنتی­بیوتیکی شامل β-lactamase، پروتئین متصل شونده به پنی‌سیلین a2 (a2PBP)، ونکومایسین A (VanA) و D-آلانیل D-آلانین دی پپتیداز (VanX) به کمک پایگاه داده­های پروتئین به دست آمد. در نهایت، توانایی ترکیبات شیمیایی انتخاب شده جهت مهار پروتئین­های مرتبط با مقاومت آنتی‌بیوتیکی مذکور با استفاده از روش داکینگ مولکولی به­وسیله نرم‌افزار 1. 2iGemdock  بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که اکثر ترکیبات مورد بررسی، برهمکنش­های مناسبی با تمامی پروتئین­های مورد مطالعه به ویژهVanX  دارند. نتایج هم­چنین نشان داد که دو ترکیب Phthalate (ethylhexyl-2)Bis و Palmitic acid قوی­ترین برهمکنش­ها را با تمامی پروتئین­های مورد بررسی دارند.  
نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که که دو ترکیب Phthalate (ethylhexyl-2)Bis  و Palmitic acid موجود در گیاهان دارویی بررسی شده کاندیدهای مناسبی برای مطالعات برون تنی و درون تنی مرتبط با فعالیت ضد S .aureus  مقاوم به آنتی­بیوتیک می­باشند.
واژه­های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، گیاهان دارویی، بیوانفورماتیک
 
مقدمه
بیش از سی سال پیش استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus; S. aureus) به عنوان یک عامل بیماری­زای خطرناک و فراگیر در انسان معرفی شد. این باکتری به­عنوان یک باکتری گرم مثبت بوده و درمان عفونت­های ناشی از باکتری مذکور به­دلیل ظهور سویه­های مقاوم به آنتی­بیوتیک­ها بسیار دشوار است [1].
از اواسط قرن بیستم تاکنون علیرغم استفاده از داروهای مختلف جهت درمان بیماری­های ناشی از این باکتری، ایجاد مقاومت دارویی یکی از مهم­ترین عوامل بازدارنده بوده است [2]. در اوایل دهه­ 1940، پنی­سیلین به طور گسترده جهت درمان بیماری­های وابسته به استافیلوکوکوس اورئوس مورد استفاده قرار گرفت. با این وجود، سویه­های تولید­کنند­ه­ی پنی­سیلیناز، با نام سویه­های مقاوم به پنی­سیلین (Penicillin-Resistant S. aureus; PRSA) به پنی­سیلین مقاومت نشان دادند [3]. پس از آن در اوایل دهه­ی 1960، متی­سیلین جهت مقابله­ی مؤثر با سویه­های تولید کننده­ی پنی­سیلیناز تولید شد [4]. با این حال این باکتری به سرعت و در مدت زمان کوتاهی نسبت به این آنتی بیوتیک­ها مقاومت کسب کرد و موجب بروز سویه­های مقاوم به متی‌سیلین (Methicillin-Resistant S. aureus; MRSA) شد [4]. اندکی پس از ظهور MRSA، نقش آنتی­بیوتیک گلیکوپپتیدی ونکومایسین در درمان عفونت­های ناشی از این سویه تاًیید شد. با این حال جدایه­های کلینیکی S. aureus با حساسیت کاهش یافته نسبت به ونکومایسین و حتی مقاومت کامل به ونکومایسین ظهور یافته است [5]. مقاومت S. aureus به بیشتر آنتی­بیوتیک­های اولیه مانند متی­سیلین و ونکومایسین غالباً به­دلیل کسب DNA انتقالی از دیگر میکروارگانیسم­ها است [6]. مقاومت درون ژنی، در حال حاضر یکی از مهم­ترین نقش­ها را در موارد کلینیکی و در مقاومت­های آنتی بیوتیکی مانند مقاومت به فلوروکوئینولون، ونکومایسین و داپتومایسین دارد [7-6].
مطابق با مطالعات صورت گرفته، مقاومت به پنی سیلین به­دلیل وجود یک آنزیم خارج سلولی به­نام بتالاکتاماز (β-lactamase) می­باشد. بتالاکتاماز سبب هیدرولیز باندهای آمیدی حلقه­های بتالاکتام پنی­سیلین و آمپی­سیلین می‌شود [8]. مقاومت به متی­سیلین به علت تولید پروتئین متصل شونده به پروتئین 2a، (Penicillin-Binding Protein 2a; PBP2a) در باکتری S. aureus می­باشد که دارای تمایل ضعیفی به پنی­سیلین و به­طور عمده بتالاکتام­هاست و در نتیجه سبب بوجود آمدن سویه­های MRSA حاصل می­شود [9]. باکتری S. aureus مقاوم به ونکومایسین (VRSA) قادر به تولید پیش­سازهای پپتیدوگلیکان اصلاح شده می­باشد که این پیش­ساز تمایل بسیار پایین­تری به ونکومایسین دارد و سبب مقاومت باکتری می­شود [10]. دو پروتئین D-alanyl-D-lacate ligase (Vancomycin A; VanA) و ‌D,D-dipeptidase (Vancomycin X; VanX) نقش مهمی در ایجاد مقاومت باکتری S. aureus به ونکومایسین دارند [5].    
از طرف دیگر، ظهور سریع سویه­های S.aureus با مقاومت بالا نسبت به آنتی بیوتیک­ها سبب ایجاد نگرانی­هایی در ارتباط با کنترل و درمان دشوار بیماری­های ناشی از آن بوسیله­ آنتی­بیوتیک­ها شده است. بنابراین ایجاد مقاومت به چنین داروهایی افزون بر تاًثیرات سنتتیک و شیمیایی آن­ها موجب شده است که در سال­های اخیر پژوهش­های فراوانی به منظور معرفی ترکیبات آنتی­بیوتیکی نوین به­ویژه ترکیباتی با منشاء طبیعی انجام گیرد. در این بین ترکیبات گیاهی به­دلیل مزیت­های فراوانی مانند در دسترس بودن، تنوع بالا، منابع فراوان و ارزان بودن و اثرات جانبی کم نسبت به داروهای شیمیایی بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند [11]. در پژوهشی اثر ضد باکتریایی عصاره­ گیاه Laurus nobilis در از بین بردن سویه­های بالینی مقاوم به متی­سیلین
S. aureus تأیید شد [12].
در مطالعه­ای دیگر، تاًثیر ترکیبات گیاهی مختلف بر روی S. aureus های مقاوم به متی­سیلین انجام گرفته است که هدف آن یافتن ترکیبات جدید فیتوشیمیایی جهت مبارزه با این باکتری می­باشد [13]. تجزیه و تحلیل اثربخشی طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی به منظور دست­یابی به آنتی بیوتیک­های ایمن و جدید به طریق آزمایشگاهی زمان­بر و نیازمند هزینه زیادی است. بنابراین طی سال­های اخیر پژوهش­های مبتنی بر روش­های بیوانفورماتیکی به علت صرفه جویی در زمان و هزینه به عنوان روش­هایی مکمل در طراحی داروهای جدید از جمله ترکیبات آنتی بیوتیکی مورد توجه قرار گرفته­اند [14]. روش­های مذکور امکان پیش­بینی برهمکنش­ها، ناحیه برهم­کنش،­ گرو­های عاملی درگیر در میان­کنش دارو-هدف، سمیت احتمالی و نیز خصوصیات فیزیکوشیمیایی ترکیبات مورد آزمون را در مدت زمان کوتاه و با دقت بالایی فراهم می­کنند. [15-14]. ضرورت مطالعه حاضر بر روی باکتری S.aureus، ناشی از بیماری­زایی خطرناک و گسترده این باکتری در انسان و هم­چنین مقاوم شدن آن به درمان­های آنتی­بیوتیکی می­باشد. علاوه بر این، سه گیاه دارویی Ferulago angulat، Scrophularia striata، Laurus nobilis، گیاهان بومی ایران بوده و تأثیرات ضدباکتریایی آن­ها، بویژه بر روی باکتری S. aureus، در پژوهش­های آزمایشگاهی مورد تأیید واقع شده است [17-16]. با غربالگری ترکیبات اصلی گیاهی درگیر در فرآیند مهار پروتئین­های مسئول در بروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی از بین سایر ترکیبات گیاهان مورد مطالعه، می‌توان از آن ترکیبات به صورت خالص شده در پژوهش­های تجربی بهره برد. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی بیوانفورماتیکی تاثیر ترکیبات موجود در گیاهان دارویی Ferulago angulat، Scrophularia striata و Laurus nobilis در مهار پروتئین‌های مؤثر در بروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس می­باشد.    
مواد و روش‌ها
مطالعه حاضر به شیوه توصیفی انجام شد. در این پژوهش اثر مهاری ترکیبات فیتوشیمیایی سه گونه گیاهی
 
F. angulat، S. striata، L. nobilis بر چهار پروتئین مهم و مؤثر در بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در S. aureus شامل: پروتئین­های β-lactamase، a2PBP ، VanA و VanX مورد مطالعه قرار گرفت. ترکیبات این سه گیاه همراه با کد دسترسی و فرمول مولکولی آن از پایگاه داده­های ترکیبات شیمیایی به آدرس www.pubchem.ncbi.nlm.nih.gov استخراج شد و سپس ساختار سه بعدی لیگاندهای مورد نظر از همین پایگاه در فرمت sdf دریافت شد. هم­چنین ساختار سه بعدی چهار پروتئین مورد مطالعه به ترتیب با شماره­های دسترسی ALQVQQE4E1و 44R1 نیز از پایگاه داده­های پروتئین به آدرس www.rcsb.org به­دست آمد (تصویر 1الف-د).
 

تصویر1. چهار پروتئین مؤثر در بروز مقاومت آنتی­بیوتیکی درS. aureus (الف: β-lactamase، ب: a2PBP ، ج: VanA، د: VanX)

جدول 1. ترکیبات گیاهی مورد بررسی جهت غربال­گری مهارکننده­های پروتئین­های مؤثر در بروز مقاومت آنتی­بیوتیکی در باکتری S. aureus
گونه گیاهی نام ترکیب
Ferulago angulate α-Pinene, Bornyl acetate, Gamma-Terpinene, Germacrene D, Myrcene, P-cymene, Allo ocimene, β –Ocimene, Borneol, Bornyl acetate, Camphene, Limonene, Methyl carvacrol, Sabinene,    Spathulenol, Spathulenol, Terpinolene, Transe verbenol,  Verbenene, α-phellandrene, β-pinene,
Scrophularia striata 1.3 -dimethyl-benzene, 1- Pentadecanol, 2- Ethylbutanal, 3-methyl 2- heptanol, Bis (2- ethylhexyl) Phthalate, DI-N-Octyl phthalate, Ethyl palmitate, Ricinoleic acid, Tridecan 2- amine
Laurus nobilis 1,8-cineole, α-Phellandrene, α-Pinene, α-Terpinene, α-Terpineol, β-pinene, β-Elemene, Borneol, Camphene, Camphor, Costunolide, Eugenol, Gamma-Terpinene, -Germacrene D 4- ol, Limonene, Linalool, Myrcene, Reynosin, Sabinene, Santamarine, Zaluzanin D   
* ترکیبات فیتوشیمیایی، مربوط به سه گونه­ی گیاهی Ferulago angulate، Scrophularia striata و Laurus nobilis بوده که هر سه بومی ایران می­باشند. همچنین می­توان ترکیبات فیتوشیمیایی مشابه را در بین گونه­های مذکور مشاهده نمود.   
 
 
پیش از بررسی برهم­کنش­های لیگاند-پروتئین، ترکیبات گیاهی مورد نظر از لحاظ خصوصیات فیزیکوشیمیایی و هم‌چنین عدم سمیت مورد بررسی قرار گرفتند [18]. خصوصیات فیزیکوشیمیایی مورد ارزیابی شامل حلالیت در آب، میزان قطبیدگی (TPSA)، میزان پخش (logD) و قابلیت نفوذ (logP) بودند که با استفاده از سرور آنلاین SwissADME به آدرس www.swissadme.ch تعیین شدند. علاوه بر این، پتانسیل جهش­زایی ترکیبات گیاهی در سالمونلا تیفی موریوم و هم­چنین قابلیت مهار 4 سیتوکروم 4A4503 CytochromeP (4A3CYP)، 9C 4502 CytochromeP (9C2CYP)، 2A4501 CytochromeP (2A1CYP)، 19C4502 CytochromeP (19C2CYP) نیز به عنوان قابلیت سمیت ژنتیکی و سلولی به ترتیب با استفاده از نرم‌افزار Toxtree 2.6 و SwissADME مورد بررسی قرار گرفتند. سپس تمامی ترکیبات گیاهی و پروتئین­ها جهت بررسی برهم­کنش­ها در پایدارترین حالت از لحاظ انرژی و ساختار و جلوگیری از ایجاد نتایج مثبت و منفی کاذب با استفاده از نرم افزار Chimera5 بهینه سازی شدند.
از آنجایی که امروزه بهره‌گیری از ابزارهای سریع و محاسباتی نظیر داکینگ مولکولی جهت پیش­بینی طراحی داروها ضروری به نظر می­رسد و هم­چنین این روش بر اساس برهم‌کنش اتم­ها با یکدیگر بوده و در آن لیگاند یا ترکیب شیمیایی موردنظر، جهت یافتن جایگاه اتصال مطلوب، به طور تصادفی و یا با الگوریتم اختصاصی در سطح ماکرومولکول ویژه­ای جابجا می­شود، لذا در این پژوهش، قابلیت ترکیبات گیاهی مورد نظر در ایجاد برهم­کنش و مهار چهار پروتئین β-lactamase، a2PBP، VanA و VanX  به روش داکینگ مولکولی و با استفاده از نرم‌افزار 2.1iGemdock ارزیابی شد [18]. پارامترهای به­کاررفته در داکینگ مولکولی این نرم افزار برای تمام ترکیبات مورد بررسی ثابت و به صورت نوع داکینگ استاندارد، تعداد دفعات برهم­کنش 70، برهم­کنش­های الکتریکی و هیدروژنی با انرژی آستانه 5/2- کیلوژول بر مول، برهم­کنش واندروالسی با انرژی آستانه 4- کیلوژول برمول و قطر ناحیه برهمکنش 200 آنگستروم می­باشد. در نهایت انرژی ناشی از برهم­کنش هر ترکیب با پروتئین­های مورد بررسی تعیین و اسید آمینه‌های کلیدی و درگیر در برهم­کنش نیز مشخص شدند.
نتایج
 نتایج حاصل از پیش­بینی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ترکیبات گیاهی و هم­چنین پتانسیل سمیت آن­ها، که از سرور آنلاین SwissADME استخراج شده، در جدول 2 آورده شده است. بنابراین، به ترتیب با توجه به نتایج مربوط به ستون پتانسیل جهش­زایی و جمع­بندی نتایج مرتبط با مهار سیتوکروم­ها، هیچ یک از ترکیبات مورد بررسی در این پژوهش پتانسیل جهش زایی و سمیت سلولی نداشتند. نتایج حاصل با توجه به پتانسیل جهش­زایی ترکیبات گیاهی در سالمونلا تیفی­موریوم، جهت تعیین پتانسیل جهش­زایی، و نیز بر اساس قابلیت مهار 4 سیتوکروم، به­منظور تعیین سمیت ژنتیکی و سلولی، مورد بررسی واقع شده­اند. علاوه بر این، نتایج حاصل از سرور مذکور نشان داد که ترکیبات گیاهی S. striata جذب گوارشی بالاتری در مقایسه با سایر ترکیبات دارند. چنان‌چه ترکیبات دارویی خوراکی جذب گوارشی بالایی را داشته باشند، می­تواند به راحتی توسط سیستم گوارشی جذب شده و بنابراین تأثیرات قابل­توجه و سریع­تری را از خود نشان دهند. بررسی میزان حلالیت ترکیبات مورد ارزیابی بر اساس logS نیز نشان داد که ترکیب DI-N-Octyl phthalate حاصل از گیاه S.striata بیش­ترین و Ethylbutanal-2 موجود در همین گیاه کم‌ترین حلالیت را دارند. علاوه بر این مشخص شد که در بین ترکیبات مورد ارزیابی، Methyl stearate و Ethylbutanal-2 به ترتیب، براساس logP، بالاترین و پایین‌ترین میزان قابلیت نفوذ را داشته و با توجه به اعداد مربوط به logD، بیش‌ترین و کم‌ترین میزان توزیع و پخش نیز به ترتیب مربوط به ترکیبات Methyl stearate و Reynosin می­باشد. 
 

 جدول 2- نتایج حاصل از پیش بینی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و پتانسیل سمیت ترکیبات گیاهی مورد آزمایش
 
logP
لگاریتم نفوذ
logD
لگاریتم توزیع
TPSA
میزان قطبیت
logS
لگاریتم حلالیت
جذب گوارشی مهارسیتو کروم 2A1 مهار سیتو کروم 19C2 مهار سیتو کروم 9C2 مهار سیتو کروم 4A3 پتانسیل
جهش زایی
نام ترکیبات موجود در سه گیاه دارویی
48/4 36/4 001/0> 51/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر α-Pinene
30/4 42/3 30/26 63/3- زیاد خیر خیر بلی خیر خیر Bornyl acetate
50/4 56/4 001/0> 45/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر Gamma-Terpinene
74/4 01/6 001/0> 03/4- کم خیر خیر بلی خیر خیر Germacrene D
17/4 46/4 001/0> 05/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر Myrcene
10/4 09/4 001/0> 63/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر P-cymene
20/4 53/4 001/0> 20/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر Allo ocimene
26/4 61/4 001/0> 17/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر β -Ocimene
72/2 42/3 23/20 51/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Borneol
30/4 42/3 30/26 63/3- زیاد خیر خیر بلی خیر خیر Bornyl acetate
22/4 13/4 001/0> 34/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر Camphene
57/4 27/4 001/0> 50/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر Limonene
49/3 12/3 23/20 31/3- زیاد بلی خیر خیر خیر خیر Methyl carvacrol
09/3 37/4 001/0> 57/2- کم خیر خیر خیر خیر خیر Sabinene
11/3 20/4 23/20 17/3- زیاد خیر بلی خیر خیر خیر Spathulenol
47/4 38/4 001/0> 50/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر Terpinolene
16/3 69/2 23/20 77/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Transe verbenol
87/2 89/3 001/0> 48/2- کم خیر خیر خیر خیر خیر Verbenene
21/3 46/4 001/0> 64/2- کم خیر خیر خیر خیر خیر α-phellandrene
16/4 15/4 001/0> 31/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر β-pinene
20/3 09/3 001/0> 07/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر 1.3-dimethyl-benzene
57/6 66/6 23/20 54/4- زیاد بلی خیر خیر خیر خیر 1-pentadecanol
48/1 65/1 07/17 20/1- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر 2-Ethylbutanal
75/2 81/2 23/20 12/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر 3-methyl-2-heptanol
45/7 77/7 60/52 06/6- زیاد خیر خیر بلی بلی خیر Bis(2-ethylhexyl)phthalate
10/8 33/8 60/52
 
34/6- زیاد خیر خیر خیر بلی خیر DI-N-Octyl phthalate
88/7 93/7 30/26 51/5- زیاد بلی خیر خیر خیر خیر Ethyl palmitate
38/7 49/7 30/26 18/5- زیاد بلی خیر خیر خیر خیر Methyl palmitate
35/8 37/8 30/26 83/5- زیاد بلی خیر خیر خیر خیر Methyl stearate
45/7 50/7 23/20 21/5- زیاد بلی خیر خیر خیر خیر Oleyl alcohol
17/7 43/4 30/37 02/5- زیاد بلی خیر بلی خیر خیر Palmitic acid
13/6 28/3 53/57 56/4- زیاد بلی خیر بلی خیر خیر Ricinoleic acid
35/5 16/2 02/26 79/3- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Tridecan-2-amine
74/2 06/3 23/9 52/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر 1.8-cineole
21/3 46/4 001/0> 64/2- کم خیر خیر خیر خیر خیر α-Phellandrene
25/4 71/4 001/0> 30/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر α-Terpinene
39/3 95/2 23/20 87/3- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر α-Terpineol
16/4 15/4 001/0> 31/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر β-pinene
11/6 36/5 001/0> 76/4- کم خیر بلی بلی خیر خیر β-Elemene
72/2 76/2 23/20 51/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Borneol
22/4 13/4 001/0> 34/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر Camphene
19/2 38/2 07/17 16/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Camphor
09/2 32/3 30/26 60/2- زیاد خیر بلی بلی خیر خیر Costunolide
27/2 22/2 46/29 46/2- زیاد بلی خیر خیر خیر خیر Eugenol
50/4 59/4 001/0> 45/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر Gamma-Terpinene
77/3 63/4 23/20 53/3- زیاد خیر خیر بلی خیر خیر Germacrene D-4-ol
57/4 27/4 001/0> 50/3- کم خیر خیر بلی خیر خیر Limonene
97/2 89/2 23/20 40/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Linalool
17/4 46/4 001/0> 05/3- کم خیر خیر خیر خیر خیر Myrcene
04/2 61/1 53/46 66/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Reynosin
09/3 37/4 001/0> 57/2- کم خیر خیر خیر خیر خیر Sabinene
99/1 81/1 53/46 63/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Santamarine
90/1 98/1 60/52 69/2- زیاد خیر خیر خیر خیر خیر Zaluzanin D
 
 
نتایج حاصل از داکینگ مولکولی بین ترکیبات گیاهی و چهار پروتئین مؤثر در بروز مقاومت آنتی­بیوتیکی باکتری S. aureus در جدول 3 آورده شده است. نتایج نشان داد که اکثر ترکیبات مورد بررسی  برهم­کنش­های مناسبی را با چهار پروتئین مذکور نشان می­دهند. بررسی مقایسه­ای برهم­کنش­ها نشان داد که ترکیبات گیاه S. striata برهمکنش­های قوی تری را با پروتئین­های مورد بررسی انجام می­دهند. علاوه براین مشخص شد قوی­ترین برهم‌کنش­های رخ داده بین ترکیبات گیاهی و پروتئینVanX  می­باشد. از طرف دیگر مشخص شد که چهار ترکیب β-pinene، Ethylbutanal-2، -dimethyl-benzene1.3 و Camphene ضعیف­ترین برهم­کنش­ها را با پروتئین­های مورد ارزیابی ایجاد می­کنند. در مقابل مشخص شد که قوی­ترین برهمکنش­ها در سه پروتئین β-lactamase، a2PBP وVanX  مربوط به  Phthalate(ethylhexyl-2)Bis و در پروتئین VanA مربوط به Palmitic acid می­باشد. علاوه بر این بررسی اسید آمینه­های درگیر در برهم‌کنش­ها نیز نشان داد که در برهم‌کنش ترکیبات گیاهی با پروتئین β-lactamase اسید آمینه­هایی نظیر 105TYR، 237GLN، 252PRO و 132ASN  نقش کلیدی را ایفاء می­کنند.  بررسی جایگاه آمینو اسید­های درگیر در برهم­کنش با پروتئین مذکور نیز نشان داد اسید آمینه­های قرار گرفته در نواحی 66-88، 105، 206-210 و 237-256  پروتئین مذکور حاوی باقی مانده­­های کلیدی در برهم­کنش با ترکیبات مورد بررسی می­باشند (جدول3). آمینو اسید­های کلیدی و نواحی مهم درگیر برهم‌کنش پروتئین­های مورد بررسی با ترکیبات گیاهی مورد مطالعه در جدول 3 خلاصه شده است. به­طور کلی کم­ترین و بیش­ترین اسید آمینه­های درگیر در برهم‌کنش به ترتیب مربوط به β-lactamase و VanA بودند.
 
جدول 3- نواحی و اسید آمینه­های کلیدی درگیر در برهم­کنش ترکیبات گیاهی با 4 پروتئین مورد بررسی باکتری S. aureus
 
باقی­مانده­های دارای نقش کلیدی در برهم­کنش موقعیت اسید­آمینه­هایی با بیش­ترین میزان مشارکت در برهم­کنش­ها پروتئین
TYR88, TYR105, GLN237, PRO252 88-67, 105, 210-206, 256-237 β-lactamase
 
ARG151, THR165, SER240, ARG241, HIS 293, SER400 165, 295-240, 446, 521, 614-600 PBP2a
 
LYS133, PHE169, LYS171, GLY176, SER178-177, GLU214, ILE240, ARG242, ASN304, GLU305 133, 181-169, 305-240 VanA
 
ARG71, TYR109, TYR178, GLU181, HIS184 71-67, 140-110, 184-178 VanX
* باقی­مانده­های ذکر شده در جدول 3، شامل؛ تیروزین (TYR)، گلوتامین (GLN)، پرولین (PRO)، آرژنین (ARG)، تره­اونین (THR)، سرین (SER)، هیستیدین (HIS)، لیزین (LYS)، فنیل­آلانین (PHE)، گلایسین (GLY)، گلوتامیک اسید (GLU)، ایزولوسین (ILE) و آسپاراژین(ASN) می­باشند. 
 
 
بحث
در سال‌های اخیر فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات فیتوشیمیایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است [19]. در پژوهش حاضر تاًثیر ترکیبات حاصل از سه گونه گیاهی F.  angulat، S. striata، L. nobilis در مهار چهار پروتئین مؤثر در ایجاد مقاومت آنتی­بیوتیکی در باکتری S. aureus مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این ترکیبات برهم‌کنش­های قوی با پروتئین­های مورد مطالعه داشته و احتمالاً می­توانند در مهار چهار پروتئین مورد مطالعه مؤثر واقع شوند.
در سال های اخیر باتوجه به ایجاد مقاومت باکتری S. aureus به آنتی­بیوتیک­هایی مانند پنی­سیلین و متی­سیلین، محققین به­دنبال راهکارهای درمانی اختصاصی و مؤثری جهت درمان بیماری­های مرتبط با آن بوده­اند [20]. در این خصوص بهره­گیری از گیاهان به دلیل اینکه دارای منابع غنی از ترکیبات ضدمیکروبی و دارویی می­باشند، بسیار مورد توجه واقع شده است [24-21]. در پژوهشی که توسط Shahbazi et al. (2015) انجام گرفت تأثیر روغن­های ضروری گیاه F.  angulat بر روی گونه­های باکتریایی مختلف مانند لیستریا مونوسیتوژنزیز، باسیلوس سرئوس و S. aureus بررسی شد و خاصیت ضد باکتریایی ترکیباتی نظیر α-pinene، bornyl acetate و ɣ-terpinene بر روی باکتری­های مذکور گزارش شدند [16]. نتایج حاصل از پژوهشی دیگر بر روی عصاره­های اتانولی و هیدروالکلی گیاه S.  striata، نشان داد که بیش­ترین ترکیبات فیتوشیمیایی این گیاه شامل: Phthalate (ethylhexyl-2)Bis ، Methyl stearate، oleyl alcohol و DI-N-Octyl phthalate هستند و تاًثیر چشم‌گیری در از بین بردن باکتری­هایی مانند S. aureus، اشریشیاکلی و لیستریا مونوسیتوژنر دارند [25]. در پژوهشی تاثیر روغن­های ضروری عصاره برگ گیاه L. nobilis بر روی چهارده نوع باکتری انجام گرفت و مشخص شد ترکیبات موجود در عصاره این گیاه موجب مهار فعالیت گونه­های باکتریایی مورد آزمایش می­شود [26]. در راستای مطالعات ذکر شده، در پژوهش حاضر نیز تاًثیر ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در سه گونه ی گیاهی F.  angulat، S.  striata و L. nobilis بر روی باکتری S. aureus ارزیابی شد و نتایج مطالعه ما آن بیان­­گر برهم­کنش قوی و مناسب ترکیبات سه گیاه مذکور با پروتئین­های مرتبط با بروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی در این باکتری بود.
از آن­جایی که بررسی­های بیوانفورماتیک به علت خطای کم­تر نسبت به سایر مطالعات، محققین را به هدف نزدیک می­کند[27-29]، لذا در این پژوهش مطالعه بیوانفورماتیکی با استفاده از روش داکینگ مولکولی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که اکثر برهم­کنش­ها و بیش­ترین اسیدآمینه‌های درگیر در برهم­کنش مربوط به ناحیه 140-300 در پروتئین a2PBP هستند [30] که منطبق با نتایج بهدست آمده از تاًثیر ترکیبات فیتوشیمیایی سه گونه گیاهی F. angulate، S. striata و L. nobilis بر روی پروتئین a2PBP باکتری S. aureus در پژوهش حاضر است. هم­چنین نتایج نشان می­دهد که دیگر اسیدآمینه­های درگیر در برهم‌کنش با این پروتئین مربوط به ناحیه 400-600 هستند. ناحیه مذکور مرتبط با جایگاه فعال این پروتئین بوده و جایگاهی محافظت شده می­باشد که به صورت نوکلئوفیل در سمت انتهای آمینی پروتئین قرار دارد [31]. علاوه بر این، در پژوهش حاضر تاًثیر ترکیبات سه گونه گیاهی مذکور بر روی پروتئین­های β-Lactamase، VanA و VanX نیز مورد بررسی قرار گرفت. در پروتئین β-Lactamase بیش­ترین آمینواسیدهای درگیر در برهم­کنش مربوط به نواحی  105, 206-210, 237-256 است. دو باقیمانده اسیدآمینه­ای شامل موقعیت 228 و 254 در این پروتئین حضور دارند که نقش مهمی در تشکیل ساختمان پروتئین β-Lactamase ایفاء می­کنند [32]. هم­چنین اسیدآمینه 70ser از اسیدآمینه­های مهم جایگاه فعال این پروتئین است [33]. نتایج حاضر نیز بیان­گر درگیری ناحیه­ اسیدآمینه­ای پیرامون اسیدآمینه­های مذکور در برهم­کنش با ترکیبات گیاهی مورد استفاده در این پژوهش است. این امر می­تواند موجب مهار تشکیل و یا فعالیت این پروتئین گردد. در پروتئین VanA بیش­ترین برهمکنش­ها با لیگاندها در نواحی اسیدآمینه­ای 133، 169-181 و 240-305 اتفاق افتاده است. جایگاه فعال این پروتئین در ناحیه 244-315 واقع شده است و اسیدآمینه­ی ARG242 نقش مهمی را در فعالیت این آنزیم ایفاء می­کند [34]. در پژوهش حاضر نیز این نواحی بیش­ترین برهم­کنش را با ترکیبات فیتوشیمیایی برقرار نموده­اند و همین امر می­تواند موجب مهار این آنزیم توسط این ترکیبات شود. در پروتئین VanX بیش­ترین برهم­کنش­ها با لیگاندها در نواحی اسیدآمینه­ای 67-71، 110-140 و 178-184 اتفاق افتاده است. در راستای این مطالعه، Bussiere و همکاران نشان داده­اند که حفره­ جایگاه فعال این پروتئین به صورت آمفی­پاتیک بوده و از نظر ظاهری به مستطیلی شکل بوده که سه وجه آن هیدروفیل و یک وجه آن هیدروفوب است و اسید آمینه­های درگیر در این نواحی شامل آسپارتیک اسید-68، والین-110، آلانین-111، سرین-114، سرین-115، هیستیدین-116، آلانین-121، ایزولوسین-122، آسپارتیک اسید-123، فنیل آلانین-141، تیروزین-178، لوسین-180، تریپتوفان-183 و هیستیدین-184 است [35]. در مطالعه حاضر نیز بیش­ترین برهم­کنش­ها با لیگاندها در همین نواحی اتفاق افتاده است و نتایج آن با مطالعات قبلی مطابقت دارد. همین امر نشان دهنده­ احتمال مهار جایگاه فعال پروتئین بهوسیله­ ترکیبات گیاهی انتخاب شده است. هم­چنین این پروتئین برهمکنش‌های قوی­تری را با ترکیبات گیاهی مذکور نسبت به سایر پروتئین­های مورد مطالعه در این پژوهش داشته است. به گونه­ای که بیش­ترین انرژی برهم­کنش مربوط به همین پروتئین با ترکیب گیاهی Phthalate (ethylhexyl-2)Bis بوده است. هم­چنین این ترکیب گیاهی بیش­ترین انرژی برهم­کنش را با پروتئین­های  β-Lactamase و a2PBP داشته است. این ترکیب فیتوشیمیایی مشتق شده از گیاه S. striata بوده و یکی از عمده­ترین ترکیبات موجود در این گیاه می­باشدکه عمل­کرد ضد باکتریایی آن بهوسیله مطالعات آزمایشگاهی پیشین نیز تاًیید شده بود [25]. ترکیب گیاهی Palmitic acid نیز بیش­ترین انرژی برهم­کنش را با پروتئین VanA داشته است. برهم­کنش­ها­ لیگاندهای مذکور در برخی از نواحی با جایگاه­های فعال این پروتئین­ها مرتبط بوده و در نتیجه می­توانند موجب مهار فعالیت این پروتئین­ها شوند. بنابراین ترکیبات مذکور می­توانند به عنوان نامزدهای بسیار مناسبی برای بررسی آزمایشگاهی و درون­تنی فعالیت ضد S. aureus محسوب شوند.
نتیجه‌گیری
نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تمامی ترکیبات مورد بررسی برهمکنش­های مناسبی را با آنزیم های مذکور انجام می­دهند. بررسی نواحی و شدت برهم­کنش­های انجام شده نشان داد که دو ترکیب Phthalate (ethylhexyl-2)Bis و Palmitic acid با ایجاد برهم­کنش­های قوی در جایگاه فعال این پروتئین­ها می­توانند موجب مهار فعالیت آن­ها شوند. بنابراین می­توانند به عنوان گزینه­های مناسب و مؤثری جهت بررسی­های مطالعات آزمایشگاهی و درون­تنی به منظور دست­یابی به ترکیبات طبیعی با قابلیت کنترل و درمان عفونت­های ناشی از S. aureus در نظر گرفته شوند.

تشکر و قدردانی
بدین وسیله نویسندگان این مقاله کمال تشکر و قدردانی را از اساتید گروه بیوتکنولوژی دانشکده فناوری­های نوین دانشگاه اصفهان به علت راهنمایی­های ارزش‌مند جهت انجام این پژوهش دارند.
 
 
 
 
 
References
 
 
[1] Blot S, Vandewoude K, Colardyn F. Staphylococcus aureus infections. N Engl J Med 1998; 339(27):2025-6.
[2] De Kraker M, Jarlier V, Monen J, Heuer O, Van De Sande N, Grundmann H. The changing epidemiology of bacteraemias in Europe: trends from the European Antimicrobial Resistance Surveillance System. Clin Microbiol Infect 2013; 19(9):860-8.
[3] Rahimipour F, Roudbari F, Azimian A, Youssefi M, Ghazvini K. Prevalence of staphylococcus aureus with reduced susceptibility against vancomycin in clinical samples isolate from Mashhad hospitalsduring 2014. J North Khorasan Uni 2015; 7(2):309-18. [Farsi]
[4] Klevens RM, Edwards JR, Richards Jr CL, Horan TC, Gaynes RP, Pollock DA, et al. Estimatinghealth care-associated infections and deaths in US hospitals, 2002. Public Health Rep 2007; 122(2):160-6.
[5] McGuinness WA, Malachowa N, DeLeo FR. Focus: Infectious Diseases: Vancomycin Resistance in Staphylococcus aureus. Yale J Biol Med 2017; 90(2):269.
[6] Pantosti A, Sanchini A, Monaco M. Mechanisms of antibiotic resistance in Staphylococcus aureus. 2007; 323-34.
[7] Dedania VS, Hale BP, Bhatnagar P. Endogenous endophthalmitis due to clinically vancomycin-resistant Staphylococcus aureus. Retin Cases Brief Rep 2015; 9(1): 59-60.
[8] Aqil F, Khan MS, Owais M, Ahmad I. Effect of certain bioactive plant extracts on clinical isolates of β‐lactamase producing methicillin resistant Staphylococcus aureus. J. Basic Microbiol 2005; 45(2): 106-14.
[9] Lim D, Strynadka NC. Structural basis for the β lactam resistance of PBP2a from methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Nat Struct Mol Biol 2002; 9(11): 870.
[10] Courvalin P. Vancomycin resistance in gram-positive cocci. Clin Infect Dis 2006; 1(42): 25-34
[11] Savoia D. Plant-derived antimicrobial compounds: alternatives to antibiotics. Future Microbiol 2012; 7(8):979-90.
  1. Otsuka N, Liu MH, Shiota S, Ogawa W, Kuroda T, Hatano T. et al. Anti-methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) compounds isolated from Laurus nobilis. Biol Pharm Bull 2008; 31(9): 1794-97.
[13] Mohtar M, Johari SA, Li AR, Isa MM, Mustafa S, Ali AM et al. Inhibitory and resistance-modifying potential of plant-based alkaloids against methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA). Curr Microbiol 2009; 59(2): 181-6.
[14] Blundell TL, Sibanda BL, Montalvão RW, Brewerton S, Chelliah V, Worth CL, et al. Structural biology and bioinformatics in drug design: opportunities and challenges for target identification and lead discovery. Philos Trans R Soc B Biol Sci 2006; 361(1467):413-23.
[15] Nosrati M, Behbahani M. Molecular Docking Study of HIV-1 Protease with Triterpenoides Compounds from Plants and Mushroom. Arak Uni Med Sci J 2015; 18(3):67-79.[Farsi]
[16] Shahbazi Y, Shavisi N, Karami N, Kakaei S. Chemical composition and in vitro antibacterial activity of Ferulago angulata (Schlecht.) Boiss essential oil. Pharma Sci 2015; 21(1): 6.
[17] Merghni A, Marzouki H, Hentati H, Aouni M, Mastouri M. Antibacterial and antibiofilm activities of Laurus nobilis L. essential oil against Staphylococcus aureus strains associated with oral infections. Curr Res Translat Med 2016; 64(1): 29-34.
[18] NosratiM., Shakeran Z, Shakeran Z. Frangulosid as a novel hepatitis B virus DNA polymerase inhibitor: a virtual screening study. In Silico Pharmacol 2018; 6(1):10.
[19] Nascimento GG, Locatelli J, Freitas PC, Silva GL. Antibacterial activity of plant extracts and phytochemicals on antibiotic-resistant bacteria. Braz. J. Microbiol 2000; 31(4):247-56.
[20] Purrello S, Garau J, Giamarellos E, Mazzei T, Pea F, Soriano A, et al. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus infections: A review of the currently available treatment options. J Glob Antimicrob Re 2016; 7:178-86.
  1. 1] Nosrati M, Behbahani M. Antibacterial Activity of Methanol Extracts from Different Parts of Prangos crossoptera and their Synergistic Effect on Some Antibiotics. J Mazan Uni Med Sci 2015; 25(129): 92-101. [Farsi]
  2. Quave CL, Estévez-Carmona M, Compadre CM, Hobby G, Hendrickson H, Beenken KE, et al. Ellagic acid derivatives from Rubus ulmifolius inhibit Staphylococcus aureus biofilm formation and improve response to antibiotics. PloS one 2012; 7(1): e28737.
  3. Djeussi DE, Noumedem JA, Seukep JA, Fankam AG, Voukeng IK, Tankeo SB, et al. Antibacterial activities of selected edible plants extracts against multidrug-resistant Gram-negative bacteria. BMC Complement Altern Med 2013; 13(1): 164.
[24] Zamaninan-Azodi M, Ardeshirylajimi A, Ahmadi N, Rezaee MB, Jalilian FA, Khodarahmi R. Antibacterial effects of Scrophularia striata seed aqueous extract on staphilococcus aureus. J Param Sci 2013; 4(1).
[25] Jafari AA, Shohrati M, Mahmoudi R, Hoseini RH, Nosratpour S, Pajohi-Alamoti M, et al. Chemical composition and biological activities of Scrophularia striata extracts. Minerva Biotecnol 2014; 26(3):183-9.
[26] El-Sawi S, Ibrahim M, Ali A. In Vitro Cytotoxic, Antioxidant and AntimicrobialActivities of Essential Oil of Leaves of Laurus nobilis L. Grown in Egypt and its Chemical Composition. Med Aroma Plant Sci Biotechnol 2009; 3(1):16-23.
[27] Nosrati M, Behbahani M. In vitro and in silico antibacterial activity of prangos¬ ferulacea (l.) lindl and prangos uloptera dc, and their mutagenicity in the ames test. J Microbiol, Biotechnol Food Sci 2016; 6(3): 930.
[28] Nosrati M, Behbahani M. In Vitro and in Silico Evaluation of Antibacterial Effect of Methanolic Extracts of Prangos Ferulacea on Single and Biofilm Structure of Streptococcus Mutans. SSU_Journals 2016; 23(11):1049-62.
[29] Nosrati M, Shakeran Z, Shakeran Z. In Silico Screening Hepatitis B Virus Dna Polymerase Inhibitors From Medicinal Plants. Arak Med Univ J 2017; 20(5): 89-102. [Farsi]
[30] Hussein NNA, Daddam JR, PrasadEM, Naidu N. Evaluation of novel curcumin derivatives against methicillin resistant staphylococcus aureus (mrsa). Int J Appl Biol Pharm 2017; 8(3): 111-20.
[31] Lim D, Strynadka NC. Structural basis for the β lactam resistance of PBP2a from methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Nat. Struct. Mol. Biol 2002; 9(11):870.
[32] Pieper U, Hayakawa K, Li Z, Herzberg O. Circularly permuted β-lactamase from Staphylococcus aureus PC1. Biochemistry 1997; 36(29):8767-74.
[33] Herzberg O, Moult J. Bacterial resistance to beta-lactamantibiotics: crystal structure of beta-lactamase from Staphylococcus aureus PC1 at 2.5 A resolution. Science 1987; 236(4802):694-701.
[34] Roper DI, Huyton T, Vagin A, Dodson G. The molecular basis of vancomycin resistance in clinically relevant Enterococci: crystal structure of D-alanyl-D-lactate ligase (VanA). Proc Natl Acad Sci 2000; 97(16):8921-5.
  1. Bussiere DE, Pratt SD, Katz L, Severin JM, Holzman T, Park CH. The structure of VanX reveals a novel amino-dipeptidase involved in mediating transposon-based vancomycin resistance. Mol Cell 1998; 2(1): 75-84.

 
Bioinformatics Study of the Effects of Some Phytocompounds Found in Ferulago Angulat, Scrophularia Striata and Laurus Nobilis Medicinal Plants on Inhibition of the Proteins Causing Antibiotic Resistance in Staphylococcus Aureus: A Descriptive Study
Z. Shakeran[4], Z. Shakeran[5] M. Nosrati[6]
 
Received: 08/07/2018  Sent for Revision: 22/10/2018    Received Revised Manuscript: 01/01/2019              Accepted:  02/01/2019
 
Background and Objectives: Currently infections caused by Staphylococcus aureus have increased and raised antibiotic resistant isolates. Therefore, lots of studies have been done to introduce novel anti-S.aureus compounds especially natural originated constitutes. Hence, this study aimed to determine bioinformatics screening of novel inhibitors of antibiotic resistance-associated proteins in S.aureus from medicinal plants.
Material and Methods: Firstly, in this descriptive study, three-dimension structure of a set of phytochemicals from three medicinal plants including Ferulago angulat, Scrophularia striata, Laurus nobilis were retrieved from PubChem database. Then, three-dimension structure of four antibiotic resistance-associated proteins including β-lactamase, penicillin binding protein 2A (PBP2a), Vancomycin A (VanA) and D-alanyl-D-alanine dipeptidase (VanX) were obtained from Protein Data Bank. Finally, the ability of the selected phytocompounds for inhibition of the mentioned antibiotic resistance-associated proteins was investigated using molecular docking method by iGemdock 2.1 software.
Results: The results showed that most of the tested compounds had appropriate interaction to all the studied proteins especially to VanX. The results also revealed that Bis (2-ethylhexyl) phthalate and Palmitic acid had strongest interactions to all the tested proteins.
Conclusion: The results of this study showed that Bis (2-ethylhexyl) phthalate and Palmitic acid found in the surveyed medicinal plants are good candidates for more in vitro and in vivo studies about anti-bacterial activity against antibiotic resistant S. aureus.
Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance, Medicinal plants, Bioinformatics.
Funding: None declared.
Conflict of interest: None declared.
Ethical approval: None declared.
 
How to cite this article: Shakeran Z, Shakeran Z, Nosrati M. Bioinformatics Study of the Effects of Some Phytocompounds Found in Ferulago Angulat, Scrophularia Striata and Laurus Nobilis Medicinal Plants on Inhibition of the Proteins Causing Antibiotic Resistance in Staphylococcus Aureus: A Descriptive Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019; 18 (2): 177-92. [Farsi]
 
 
 
[1]- دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
[2]- دانشجوی دکتری نانوبیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری­های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
[3] - (نویسنده مسئول) دانشجوی دکتری نانوبیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری­های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
تلفن: 33448835-031، دورنگار: 33448835-031، پست الکترونیکی: Mokhtar.nosrati@ast.ui.ac.ir
 
[4]- MSc Student of Biochemistry, Dept. of Biology, Faculty of Science, University of Isfahan, Isfahan, Iran
 ORCID: 0000-0003-2423-6387
[5]- PhD Student of Nanobiotechnology, Dept. of Biotechnology, Faculty of Advanced Sciences and Technologies, University of Isfahan, Isfahan, Iran, ORCID: 0000-0002-6829-870X
[6]- PhD Student of Nanobiotechnology, Dept. of Biotechnology, Faculty of Advanced sciences and Technologies, University of Isfahan, Isfahan, Iran, ORCID: 0000-0002-8525-5445
(Corresponding Author) Tel: (031) 33448835, Fax: (031) 33448835, E-mail: Mokhtar.nosrati@ast.ui.ac.ir
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: 1397/4/7 | پذیرش: 1397/10/12 | انتشار: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb