جلد 21، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 21 شماره 11 صفحات 1152-1133 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.Kerman.REC.1400.001


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini-Naveh O, Kariminik A, Soltani-Nezhad S, Ranjbar M, Sheikhhosseini E. Isolation, Identification, and Investigation of Biological Properties of Biosurfactant-Producing Probiotics and Magnesium Nanoparticles from Local Dairy Samples: A Laboratory Study. JRUMS 2023; 21 (11) :1133-1152
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6735-fa.html
حسینی نوه عذری، کریمی نیک اشرف، سلطانی نژاد شهلا، رنجبر مهدی، شیخ حسینی عنایت اله. جداسازی، شناسایی و بررسی خواص بیولوژیکی پروبیوتیک‌های مولد بیوسورفکتانت و نانوذرات اکسید منیزیم از نمونه‌های لبنی محلی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1401; 21 (11) :1133-1152

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6735-fa.html


گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران،
چکیده:   (380 مشاهده)
زمینه و هدف: پروبیوتیک‌ها‌، میکروارگانیسم‌های شناخته شده‌ای در میکرو ‌فلور انسان و حیوان هستند و به‌طور گسترده جهت مصارف پزشکی و غذایی‌ مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. تحقیق حاضر با هدف جداسازی و شناسایی باکتری­های پروبیوتیکی و توانایی تولید بیوسورفکتانت و نانوذرات اکسید منیزیم از لبنیات محلی شهر رفسنجان انجام شد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، نمونه­های لبنی تحت شرایط استریل با رعایت زنجیره سرد، به آزمایشگاه منتقل گردید و در محیط کشت MRS (de Man Rogosa Sharpe) آگار کشت داده شد. جهت جداسازی جدایه‌های مولد بیوسورفکتانت، آزمون­های گسترش نفت خام و امولسیفیه‌کنندگی انجام گرفت. جدایه‌­ها از نظر تولید نانو ذرات اکسید منیزیم مورد مطالعه فراتر قرار گرفتند. اندازه و شکل نانوذرات، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، طیف سنجی در محدوده مادون قرمز و اثرات ضد باکتریایی آن‌ها تعیین گردید. جهت تعیین هویت سویه برتر، واکنش زنجیره­ای پلیمراز، توالی­یابی و ترسیم درخت فیلوژنی انجام شد.
یافته‌ها: تعداد 9 جدایه پروبیوتیک، توانایی تولید بیوسوفکتانت داشته که همگی فعالیت امولسیفیه‌کنندگی قابل توجهی نشان دادند. بیوسورفکتانت‌های تولیدی دارای خاصیت ضد باکتریایی بودند. یکی از جدایه­های مولد بیوسورفکتانت قادر به تولید نانوذرات اکسید منیزیم بود که بر اساس تعیین هویت مولکولی، به‌نام‌ انتروکوکوس فاسیوم سویه 8L نام گرفت. 90 درصد نانوذرات دارای سایز 107 نانو متر بوده و اثرات ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی نشان دادند.
نتیجه‌گیری: سویه انتروکوکوس فاسیوم سویه 8L، قابلیت پروبیوتیکی مطلوبی داشته و با انجام آزمون­های بیشتر می‌توان از این سویه بومی جهت استفاده در فرمولاسیون مواد غذایی فراسودمند استفاده کرد.
واژه­های کلیدی: لبنیات محلی، پروبیوتیک، بیوسورفکتانت، نانوذرات اکسید منیزیم
 
متن کامل [PDF 559 kb]   (261 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (752 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1401/7/24 | پذیرش: 1401/11/9 | انتشار: 1401/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb