چکیده
زمینه و هدف: در درمان ریشه دندان، از بین بردن میکروارگانیسمهای موجود در کانال ریشه قبل از پر کردن آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از علل شکست درمان، از بین نرفتن و یا حذف ناکامل باکتریهای مسئول عفونتهای مقاوم اندودونتیک، از جمله باکتری انتروکوکوس فکالیس میباشد. هدف این مطالعه بررسی مقایسهای اثر عصاره سیر بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس با دو ماده شستشودهنده کانال ریشه بود. مواد و روشها: در این بررسی آزمایشگاهی، اثر ضد باکتری عصاره خالص سیر (100%)، عصاره 80% سیر، کلرهگزیدین 2%، هیپوکلریت سدیم 25/5% و ترکیب عصاره خالص سیر با کلرهگزیدین 2% به روش Well Agar Diffusion مورد مقایسه قرار گرفت. بر روی 18 پلیت حاوی محیط کشت مولر هینتون آگار، انتروکوکوس فکالیس کشت داده شد. در هر پلیت 6 چاهک و هر چاهک برای یک ماده آزمایشی و یکی از چاهکها نیز برای آب مقطر استریل در نظر گرفته شد. پلیتهای آماده شده در دو گروه هوازی (9=n) و بیهوازی (9=n) در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت انکوبه شدند. سپس قطر هاله عدم رشد در اطراف هر چاهک اندازهگیری و ثبت گردید. یافتهها: نتایج نشان داد که هیپوکلریت سدیم 25/5% اثر ضدمیکروبی بیشتری در مقایسه با دیگر مواد در هر دو گروه هوازی و بیهوازی دارد که این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود (05/0p<). بعد از هیپوکلریت سدیم 25/5%، مؤثرترین ماده به ترتیب: کلرهگزیدین 2%، عصارۀ خالص سیر، مخلوط کلرهگزیدین 2% با عصاره خالص سیر و عصاره سیر 80 % بود (05/0p<). اختلاف بین اثر ضدمیکروبی عصاره خالص سیر و ترکیب کلرهگزیدین2% با عصاره خالص سیر در گروه هوازی معنیدار نبود. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره سیر بر باکتری انتروکوکوس فکالیس در شرایط آزمایشگاهی در محیط هوازی و بیهوازی مؤثر میباشد، ولی در مقایسه با کلرهگزیدین و هیپوکلریت سدیم اثربخشی کمتری دارد.
واژههای کلیدی: سیر، کلرهگزیدین، هیپوکلریت سدیم، انتروکوکوس فکالیس
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |