جلد 11، شماره 3 - ( 4-1391 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 298-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jarge M, Yalfani A, Nazem F, Jarge M. Survey on the Efficacy of Cardiac Rehabilitation Programs on Anxiety and Depression Control in Coronary Artery Bypass Grafting Patients (Short Report). JRUMS 2012; 11 (3) :293-298
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1448-fa.html
جرگه مراد، یلفانی علی، ناظم فرزاد، جرگه مجید. تأثیر توان‌بخشی قلبی بر افسردگی و اضطراب بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر (گزارش کوتاه). مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1391; 11 (3) :293-298

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1448-fa.html


چکیده:   (12731 مشاهده)

  زمینه و هدف: بیماری قلبی عروقی یکی از بیماری‌هایی است که منجر به افزایش مرگ و میر، عدم اتکاء به خود، افزایش افسردگی و اضطراب در افراد مبتلا می‌شود . یکی از روش‌های مؤثر برای کاهش اضطراب و افسردگی به خصوص در بیماری‌های عروق کرونر، توان‌بخشی است . در این پژوهش، تأثیر برنامه توان‌بخشی قلبی بر افسردگی و اضطراب بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر بررسی گردید.

  مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به صورت طرح پیش آزمون- پس آزمون در سال 1388 انجام است. در این پژوهش 60 بیمار نیازمند به جراحی پیوند عروق کرونر به صورت تدریجی و با استفاده از نمونه‌گیری غیراحتمالی و در دسترس
انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه بررسی اطلاعات دموگرافیک و پرسش‌نامه افسردگی و اضطراب
(Hospital Anxiety Depression Scale) قبل و یک هفته بعد از دوره توان‌بخشی جمع‌آوری گردید. بیماران به مدت 12 هفته و هر هفته دو جلسه در حدود یک ساعت تحت آموزش نظری و برنامه توان‌بخشی قلبی در مرکز توان‌بخشی شهید بهشتی همدان قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون‌های تی زوجی و t مستقل تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها: نتایج پژوهش کاهش معنی‌داری را در سطح اضطراب و افسردگی بیماران پس از انجام توان‌بخشی قلبی نسبت به قبل از برنامه نشان داد (001/0= p ) اما تفاوت معنی‌داری در اضطراب و افسردگی بین زنان و مردان بعد از برنامه توان‌بخشی مشاهده نشد. هم‌چنین نتایج نشان داد که رابطه معنی‌داری بین سطوح تحصیلات و وضعیت ازدواج با متغیرهای اضطراب و افسردگی بعد از توان‌بخشی بین مردان و زنان وجود ندارد .

  نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که برنامه توان‌بخشی قلبی می‌تواند در کاهش اضطراب و افسردگی بیماران جراحی پیوند عروق کرونر اثرگذار باشد.

  واژه‌های کلیدی: جراحی پیوند عروق کرونر، برنامه توان‌بخشی قلبی، افسردگی، اضطراب ‏‏

متن کامل [PDF 162 kb]   (4432 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: 1391/5/24 | انتشار: 1391/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb