جلد 11، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 55-66 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hokmollahi F, Rafati H, Riahi H, Hakimi M, Heydari H, Haghirosadat F, et al . Investigation of the Antioxidant Activities and Determination of the Phenol Content of Fractional Extracts of Iranian Medicinal Mushroom Phellinus torulosus. JRUMS. 2012; 11 (1) :55-66
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1290-fa.html
حکم‌اللهی فریبا، رفعتی حسن، ریاحی حسین، حکیمی محمدحسین، حیدری هاجر، حقیرالسادات فاطمه، و همکاران.. بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی و اندازه‌گیری ترکیبات فنلی عصاره‌های جزئی قارچ دارویی Phellinus torulosus از ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1391; 11 (1) :55-66

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1290-fa.html


چکیده:   (8870 مشاهده)

  زمینه و هدف: قارچ Phellinus که انتشار گسترده‌ای در دنیا دارد متعلق به خانواده Hymenochaetacea با بیش از 359 گونه با خواص دارویی مختلف می‌باشد. مطالعه حاضر با توجه به اهمیت موضوع و کمبود تحقیقات پیرامون گونه‌ها‏ی Phellinus ایرانی انجام پذیرفت.

  مواد و روش‌ها‏: این مطالعه پژوهشی – کاربردی در تابستان و پاییز سال 1387 جمع‌آوری و شناسایی گونه مذکور با استفاده از خصوصیات ماکرومورفولوژیکی و میکرومورفولوژیکی، روابط میزبانی ، پراکنش انجام گرفت. سپس عصاره‌گیری، جهت بررسی خواص آنتی‌اکسیدانتی عصاره متانولی تام و عصاره‌ها‏ی فرکشنی (کلروفورمی، بوتانولی و آبی) آن به دو روش تخریب رادیکالهای آزاد DPPH و قدرت آنتی‌اکسیدانتی کاهش یون‌های فریک (Ferric reducing antioxidant power) انجام شد. همچنین مقدار کل ترکیبات فنولی به روش Folin-Ciocalteu سنجیده شدند .

  یافته‌ها‏: نتایج نشان می‌دهد که در هر دو آزمون آنتی‌اکسیدانتی، عصاره متانولی تام و به خصوص جزء بوتانولی آن فعالیت قابل‌ملاحظه‌ای در تخریب رادیکال‌های آزاد و کاهش یون‌های فریک داشته‌ است. غلظت‌های مؤثر از عصاره‌ها‏ی مختلف (متانولی تام، کلروفورمی، بوتانولی و آبی) که 50% رادیکال‌های آزاد را تخریب می‌کنند ( IC50 )، به ترتیب07/2 ± 87/30، 56/2 ± 87، 32/0 ± 98/11 و 94/0 ± 67/229 میکروگرم بر میلی‌لیتر بودند .

  نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان‌دهنده خواص آنتی‌اکسیدانی قوی عصاره‌ها‏ی مختلف به ویژه عصاره بوتانولی قارچ دارویی Phellinus torulosus می‌باشند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی این قارچ با توجه به سهولت دسترسی و همچنین هزینه بسیار پایین‌تر در مقایسه با سایر منابع طبیعی و مصنوعی موجود برای مواد آنتی‌اکسیدانی، قابل‌توجه بوده و توجیه اقتصادی چشم‌گیری دارد.

  واژه‌ها‏ی کلیدی: Phellinus ، خواص آنتی‌اکسیدان، ترکیبات فنولی، قارچ‌های دارویی، بومی ایران

متن کامل [PDF 1138 kb]   (1357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb