gte vml 1]>چکیده
زمینه و هدف: دیابت قندی یکی از شایعترین بیماریهای متابولیکی بوده و از
طریق افزایش استرس اکسیداتیو باعث ایجاد آسیب بیضه میشود. استفاده از آنتیاکسیدانها
باعث کاهش استرس اکسیداتیو شده و میزان آسیب بیضه را کاهش میدهند. در این مطالعه تأثیر
عصاره سیر بر میزان شاخصهای استرس اکسیداتیو در بافت بیضه موشهای صحرایی دیابتی
مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد
و روش ها:
در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به 3 گروه، کنترل، دیابتی
و دیابتی تیمار شده با عصاره سیر تقسیم شدند. گروه کنترل و دیابتی به میزان 1 میلیلیتر
بر 100 گرم وزن بدن آب مقطر وگروه دیابتی تیمار شده با عصاره سیر نیز به میزان 1 میلیلیتر
بر 100 گرم وزن بدن عصاره سیر به مدت 6 هفته دریافت کردند. دیابت از طریق تزریق داخل
صفاقی تک دوز استرپتوزوتوسین (60 میلیگرم بر کیلوگرم) ایجاد شد. بعد از 6 هفته بیضه
راست خارج شد و فعالیت آنزیمهای استرس اکسیداتیو شامل مالوندیآلدئید، کاتالاز و
سوپراکسید دیسموتاز مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: درمان موشهای
صحرایی دیابتی با عصاره سیر به طور معناداری باعث کاهش سطح گلوکز خون گردید (001/0p<).
همچنین، در طی دیابت مقدار مالوندیآلدئید افزایش یافته و میزان فعالیت آنزیمهای
سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بافت بیضه کاهش نشان داد و طی درمان با عصاره سیر،
به طور معناداری بهبودی در این عوامل مشاهده گردید (001/0p<).
نتیجهگیری: نتایج حاصل از
این مطالعه تأییدکننده نقش آنتیاکسیدانی عصاره سیر در بهبود آسیبهای بیضهای
ناشی از دیابت میباشد.
واژههای
کلیدی:
استرس اکسیداتیو، دیابت شیرین، عصاره سیر، بیضه
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |