جلد 14، شماره 4 - ( 3-1394 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 257-268 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moeini F, Mohammadi-Sichoni M, Shahanipoor K. Evaluation of the Antibacterial Effect of Methanol and Aqueous Extracts of Vaccinium Arctostaphylos Fruit against Salmonella spp in vitro . JRUMS. 2015; 14 (4) :257-268
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2228-fa.html
معینی فاطمه، محمدی سیچانی مریم، شاهانی پور کهین. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه Vaccinium arctostaphylos بر برخی از گونه‌های سالمونلا در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1394; 14 (4) :257-268

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2228-fa.html


مربی دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (2743 مشاهده)

gte vml 1]>  AWT IMAGE

چکیده

زمینه و هدف: عفونت‌های ناشی از سالمونلا یا سالمونلوز مانند تیفوئید، باکتریمی، انتروکولیت معضل بزرگ بهداشتی در جهان، به خصوص در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما محسوب می‌شوند. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی گونه‌هایی از سالمونلا انجام شد.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر نوعی مطالعه آزمایشگاهی است. عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس به دو روش خیساندن و سوکسله تهیه شد. اثر ضد میکروبی عصاره علیه سالمونلا تیفی (PTCC: 1609) و 6 نمونه بالینی سالمونلا به روش انتشار در آگار بررسی گردید. با استفاده از روش میکرودایلوشن حداقل غلظت مهار کنندگی 
[(MIC) Minimal inhibitory concentration ] و حداقل غلظت کشندگی [(MBC) Minimal bactericidal concentration ] عصاره‌ها تعیین شد.

یافته‌ها: تمام سویه‌های مورد مطالعه نسبت به عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره‌ها بر باکتری‌های مورد آزمون در محدوده 6/26-6/6 میلی‌متر به دست آمد. همچنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط معناداری بین افزایش غلظت عصاره‌ها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (001/0>p). مقادیر MIC بین 50 تا 200 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و مقادیر MBC بین 100 تا 400 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تعیین گردید.

نتیجه‌گیری: عصاره متانولی و آبی تهیه شده از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی رشد باکتری سالمونلا اثر مهار کنندگی دارد.

واژه‌های کلیدی: سالمونلا، واکسینیوم آرکتوستافیلوس، عصاره آبی، عصاره متانولی، اثر مهارکنندگی
متن کامل [PDF 264 kb]   (1453 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (107 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb