gte vml 1]>
زمینه
و هدف: بیماری کبد چرب غیر الکلی، یکی
از معمولترین عوامل آسیب مزمن کبد در جهان میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی
اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز از ایجاد کبد چرب در اثر رژیم غذایی پرچرب در
موش صحرایی میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، موشهای صحرایی نر ویستار به
طور تصادفی به گروههای آزمایشی شاهد سالم، تغذیه با جیره پرچرب،
تغذیه با جیره پرچرب و درمان با کلوفیبرات، تغذیه با جیره پرچرب و تیمار با عصاره
چای سبز تقسیم شدند. موشها به مدت 6 هفته توسط رژیم غذایی
پرچرب برای ایجاد کبد چرب و درمان با کلوفیبرات یا عصاره چای سبز جهت پیشگیری از
کبد چرب، تیمار گردیدند. در پایان، تغییرات چربی سرم، شاخصهای سرمی آسیب کبد و
فعالیت آنتیاکسیداتیوی کبد بین گروهها با تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی
توکی مورد مقایسه قرار گرفتند. آسیبشناسی کبد برای تأیید یافتههای بیوشیمیایی
انجام شد.
یافتهها: در موشهایی که با جیره پرچرب تغذیه شده بودند،
هیپرتریگلیسریدمی و هیپرکلسترولمی ایجاد شد. در این موشها افزایش سطح سرمی آنزیمهای
کبدی و کاهش معنیدار فعالیت آنتیاکسیدانها و افزایش میزان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی بافت کبد
دیده شد (001/0=p). تیمار با عصاره چای سبز به طور معنیداری مقادیر
افزایش یافته شاخصهای آسیب کبد (023/0=p) و مالوندیآلدئید (032/0=p) را کاهش داد، همچنین، آنتیاکسیدانهای کبد و لیپیدهای افزایش یافته
سرم را به حالت طبیعی برگرداند (028/0=p). آسیبشناسی کبد، تغییرات
ناشی از جیره پرچرب و اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز را مورد تأیید قرار داد.
نتیجهگیری: تأثیر
پیشگیرانه چای سبز از بروز کبد چرب در موشهای صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب به
خصوصیات آنتیاکسیدانی آن مربوط میگردد.
واژههای کلیدی: جیره غذایی پرچرب، چای سبز،
آنتیاکسیدانها، کبد چرب
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |